Olemasolevad aktsionärid peaksid kindlasti ennast ettevõtte investorisuhete lehel avaldatud infoga kiiresti kurssi viima.

Iga olemasolev aktsionär, kes on hiljemalt 27. oktoobril aktsiaid ostnud, saab iga aktsia eest kontole ühe Finnairi märkimisõiguse. Kahe õiguse eest saab märkida 27 aktsiat ja murdosaline märkimine pole lubatud. Seega, näiteks ühe õiguse eest 13,5 aktsiat märkida ei saa, vaid tuleb märkida kahe õiguse eest 27 aktsiat.

Olemasolevad Finnairi aktsionärid, kes õigused kontole saavad, peavad arvestama, et neil on igal juhul vaja midagi nendega teha. Kui õigusi uute aktsiate märkimiseks ei kasutata ega neid müüda, siis aeguvad need väärtusetuna. Juhul kui investor märkimises ei osale, lahjeneb tema osalus 93,1%.

Õigustega investoril on kolm valikut:

  1. osaleda kõigi õiguste ulatuses uute aktsiate märkimises,

  2. müüa õigused börsil,

  3. soovi korral võib õigusi ka börsilt juurde osta, et neid märkimiseks kasutada.

Aktsiaõigused on Helsinki börsil kaubeldavad 3. novembrist 13. novembrini sümboliga FIA1SU0123.

Õiguste teoreetiline kauplemishind kujuneb, kui märkimishind 0,03 eurot lahutada tegelikust turuhinnast, mis praeguse 0,06-eurose hinna puhul teeb teoreetiliseks kauplemishinnaks 0,03 eurot. Kuna iga õigus lubab märkida kaks lisaaktsiat, kujuneb ühe õiguse teoreetiliseks kauplemishinnaks 0,06 eurot. Seejuures tuleb arvestada, et teoreetiline kauplemishind põhineb ainult praegusel turuhinnal.

Arvestades aktsia ja märkimisõiguse hinna nii suurt sarnasust, tuleb investoril olla eriti hoolikas, et order sisestataks õige sümboliga väärtpaberile. Soovides aktsiaid osa, tuleks kasutada sümbolit FIA1S ja märkimisõiguste ostmisel sümbolit FIA1SU0123. Viimasel juhul tuleb kindlasti ka õigusi kasutada ehk aktsiaid märkida või uusi aktsiaid osta.

Ettevõtte suurim aktsionär on praeguse seisuga Soome valitsus, kellele kuulub 55,84% aktsiaid.

Uued investorid peaksid enne Finnairi investeerimist tegema tavapärase analüüsi, hindama ettevõtte riske ja võimalusi ning nende sobivust oma portfelliga.

Uute aktsiate märkimise aeg algab reedel, 3. novembril kell 9.30 Soome aja järgi ja lõpeb 17. novembril kell 16.30.

Finnair on Soome suurim lennufirma, mis koos oma tütarettevõtetega domineerib Soomes nii sise- kui ka rahvusvaheliste lennureiside vallas. Ettevõtte suurim aktsionär on praeguse seisuga Soome valitsus, kellele kuulub 55,84% aktsiaid. Soome valitsus on juba ka teatanud, et plaanib oma õigusi uute aktsiate märkimiseks täies mahus kasutada.