Kampaanias osalevad Tallinna Linnateater, Tallinna Filharmoonia, Tallinna Linnamuuseum ja Tallinna Keskraamatukogu. Näiteks on kõigis haruraamatukogudes 9. detsembrini ekspertide soovitusel kokku pandud eraldi lähisuhtevägivalla teemalised raamatuväljapanekud, mida raamatukogu sotsiaalmeediakanalites ka tutvustatakse.

2022. aastal registreeriti 3244 perevägivalla kuritegu ja 7896 perevägivalla infoteadet. Kõigist vägivallakuritegudest olid 46 protsenti perevägivallakuriteod; 86 protsenti perevägivalla toimepanijatest olid mehed; 79 protsenti perevägivalla ohvritest olid naised; 26 protsenti perevägivallakuritegudest olid hinnanguliselt lapsohvri või -pealtnägijaga.

Eestis on lähisuhtevägivalla eestkõnelejaks naiste tugikeskuste kõrval ka President Kaljulaidi Fond, kelle initsiatiivil toimuvad samuti mitmed kultuurisündmused. Näiteks on Telliskivi Loomelinnakus kõigile avatud Eesti Kunstiakadeemia ja Feministeeriumi koostöös loodud näitus „Ära ületa teise piire!“ ja Eesti Kunstiakadeemia peahoone ees Marc Léger Sauvageoti lähisuhtevägivalla teemaline teos. 5. detsembril avaneb Loomelinnaku Konteineri galeriis kunstnik Flo Kasearu lähisuhtevägivalla teemaline installatsioon, mis on seotud tema varasema, Kunstihoones eksponeeritud näitusega „Elust välja lõigatud“.

Paremat tulevikku, mis on vaba vägivallast ja diskrimineerimisest, sümboliseerib oranž värv. Oranžiks värvuvad Tallinna volikogu hoone, Vabaduse väljaku valgustite LED-postid ja Haabersti viadukt. Ka oranžis toonis rinnamärgid viitavad paari nädala jooksul lähisuhtevägivalla teadvustamisele. Lähisuhtevägivalla lõpetamise päeva kampaaniaga seotud tegevused kestavad ligi kaks nädalat.

Kui kahtlustad, et sinu või su tuttava suhtes kasutatakse vaimset, füüsilist, majanduslikku või seksuaalselt vägivalda, otsi kohe abi.

112 – eluohtliku olukorra puhul helista hädaabinumbrile

116 006 – sotsiaalkindlustusameti ööpäevaringne ohvriabi kriisitelefon

116 111 – sotsiaalkindlustusameti ööpäevaringne lasteabitelefon

116 123 – emotsionaalse toe ja hingehoiu telefon (iga päev kell 10.00-24.00, hingehoidjad vastavad kell 16.00-24.00)

660 6077 – sotsiaalkindlustusameti vägivallast loobumise tugiliin (tööpäeviti kell 10.00-16.00)

palunabi.ee – sotsiaalkindlustusameti ohvriabi veebileht

lasteabi.ee – sotsiaalkindlustusameti lasteabi veebileht

Nõustajatele saab kirjutada ka e-posti aadressil tugiliin@sotsiaalkindlustusamet.ee. Lisaks on olemas naiste tugikeskused, tugi seksuaalvägivalla ohvritele ning sotsiaalkindlustusameti tasuta teenus vaimse tervise veebinõustamine.