„Ma vaatasin ise ka alguses, et vist naljaks mõeldud sisu ja nagu meemileht. Aga siis ma märkasin seda süstalt käevarres,“ räägib podcastis „Valeinfo: paljastatud!“ üks loo autoritest, faktikontrolli reporter Marta Vunš. Ta rääkis, kuidas muidu küsitava huumoriga postituste vahele oli osavalt vaktsiinivastast retoorikat pandud. „See nagu oli esimene punane lipp, et siin on midagi kahtlast teoksil,“ lisas ta. Seetõttu otsustas Delfi meedia uuriv ja faktikontrolli toimetus kontot lähemalt uurida, millest kasvaski välja lugu Eesti Ekspressi.

Konto vedajad ise tituleerisid oma kontol Ekspressi artikli „tasuta reklaamiks“, sest nende jälgijaskond kasvas hoogsalt edasi. Kas targem oleks olnud lugu tegemata jätta? Oleks see nende populaarsust piiranud? Loo autorid seda ei arva ning rõhutavad mitmele probleemile, mida selline sotsiaalmeedia liikumine kaasa toob.

Kuidas artikkel sündis ning mida tasub olukorrast õppida? Sellest räägivad loo autorid lähemalt podcastis „Valeinfo: paljastatud!“. Varasemaid episoode on võimalik järele kuulata Delfi Taskust, Spotifyst või Apple Podcastidest. Järgmine episood on eetris kahe nädala pärast.