26. jaanuaril ilmus Maarjal ansambliga Maarja Aarma MA nende värskeim looming, videosingel „Walk Me Home“. „See on lugu südame järgi elamisest, kuidas ta aitab meid pimedast hetkest valgesse ning kogu selle protsessiga kaasnevast vabanemise tundest,“ avab Maarja loo tausta.

Maarja koos bassist Janno Trumpi, klahvimängija Madis Muuli ja trummar Dmitri Nikolajevskiga ühendavad omavahel souli, neo souli, vokaalpopi ja skandinaavialiku džässi žanrid. Maarja Aarma MA gruuv, kõlamaastikud ja meloodiad kannavad läbi haaravate lugude. Nad on avaldanud kaks stuudioalbumit. Debüütalbumile „Connected Through“ järgnes lühialbum „Queenland“, mis pälvis Raadio Tallinna kuu plaat (veebruar 2022) tiitli. MA muusika kogus tunnustust ka ülemaailmsel laulukirjutamise võistlusel International Songwriting Competition. Singel „Hazy Day“ lennutas nad konkursi finalistiks ning laulud „A Sparkle“, „Give A Little Faith“ ja „Don’t Throw This Heart Around“ kindlustasid poolfinalistide kohad.

Maarja Aarma ütleb oma muusikavaliku kohta nii: Need lood viivad mind rännakule ning panevad unistama. See on tore vaheldus argiste toimetuste vahele. Kes teab, kuhu leitud unistused meid elus viia võivad.“

Jacob Collier, „Hideaway“

Kui päikesetõusu saaks muusikaliselt edasi anda, oleks „Hideaway“ see lugu. Selle lauluga algas minu tutvus Jacobi loominguga ja nüüdseks olen kujunenud fänniks. Kaks aastat tagasi Glasgow’s tema kontserdi nägemine oli võimas kogemus. Muusikaline meisterlikkus ja artisti soe side publikuga oli sundimatult ühendatud. Kellegi ego jalgu ei jäänud. Olid sa publikus või laval, kõik olid võrdsed muusika ees.

Stevie Wonder, „I Wish“

Armastan selle loo bassikäiku. Kuulsin laulu esimest korda umbes 15 aastat tagasi ning siiani haarab lugu mind oma esimesest noodist kaasa.

Mathias Eick, „At Sea“

Norral on mu südames eriline koht ning just sealt on trompetist Mathias pärit. Ta muusika lummab. At Sea kätkeb endas lihtsust, rahu ja maandatuse tunnet.

Lenna, „Kogu tõde jüriööst“

Sõnade krutski ja ootamatus on nii tabavad. Loos on samaaegselt kätketud minu jaoks naiivsus ja vägevus. Ei teagi, kumb peale jääb või mis see tõde siis on.

Yebba, „Distance“

Yebba hääl on nii nüansirikas ja see tuleb tal sügavalt seest. Distance loob nostalgilise tunde, milles koos nii rõõm kui kurbus.

Anett & Fredi, „I Wanna Know About Love“

Mõtlik ja puudutav. Kirjeldab armastuse olemuse mõistmise püüdu. Mu praeguse aja lemmiklugusid.

Snarky Puppy, Lalah Hathaway, „Something“

See lugu gruuvib nii hästi, muudkui kasvab ja kasvab. Kui arvad, et kulminatsioon ongi käes, lükkab laulja Lalah teise käigu sisse ning hakkab laulma kahehäälselt. Müstiline naine.

Sting, „When We Dance“ (album Symphonicities)

Sümfooniaorkestri seade annab selle loo sisule imelise ekstra juurde. Kujutadki ette, kuidas oma armastatuga tantsid ja muu maailm kaob.

Beyoncé, „Schoolin’ Life“

Hea tuju garanteeritud. Kui tuju raske ja enesekindlus kuskile kadunud, siis see lugu tuletab meelde, et ära muretse. Võta vastu see hetk, milles oled, ja naudi elu. Selleks pole kunagi hilja.

Liisi Koikson, Marti Tärn, Sander Mölder, „Nagu merelaine“

See trio sai hakkama mu jaoks peaaegu võimatuga. Kuidas nii armastatud loost veel kihte esile tuua. See kulgemine, mille Liisi, Marti ja Sander koos lõid, puudutab oma mahedusest hoolimata tugevalt.