Eemalt vaadates võisid tunduda Zelenskõi ja Zalužnõi omavahelised suhted kui mitte pilvitud, siis vähemalt poolpilves, millest ka päikest tihtipeale läbi paistab, aga reaalsus paraku erines sellest oluliselt. Zalužnõi tugevus on strateegilise mõtlemise võime sõjalises plaanis, seda on antud vähestele. Ta õppis Suurbritannias ja sai hariduse, mis erines tuntavalt nõukogude omast, aga paljud Ukraina armee ohvitserid olid ja on n-ö nõukogude kooliga.

Sõja esimesel aastal Ukraina presidendil probleeme eriti ei olnud, sest ta sai välismaal särada ning mitmed edukad sõjalised operatsioonid tõstsid ootused-lootused väga kõrgele. Nagu öeldakse, et võidul on alati palju vanemaid ning positiivne meeleolu valitses 2023. aasta osas nii presidendi kui kõrgemate sõjaväelaste hulgas.

Esimene suurem lahkarvamus tuli Bahmuti kaitsmise ajal, kui Venemaa armee jõudis linna ning Ukraina kontrolli alla jäi järjest väiksem osa linnast. Ukraina armee oli sinna viinud oma parimad sõjamehed, kes kandsid järjest suuremaid kaotusi. Kui Bahmutist jäi Ukraina kontrolli alla vähem kui 20%, olevat Zalužnõi soovinud linnast taanduda, aga väidetavalt läks Zelenskõi sellest soovist mööda ning Bahmuti kaitsmist juhtis ei keegi muu kui Sõrski.