Paar nädalat tagasi viskas EKRE parteist välja portaali eestvedaja Mike Calamuse ning tema kaasvõitleja Mario Maripuu. Calamus selgitas YouTube’i laetud saates, kuidas pinged tekkisid ühe EKRE liikme süüdistusest, et „Calamus on spioon“.

Mario Maripuu, alias „Konservatiivne Mõtiskleja“, on samas portaalis käsitlenud Nõukogude Liidu okupatsiooni Eesti üle kui Eesti vabastamist natside käest; kritiseerinud riigireetmises süüdistava Aivo Petersoni vahistamist ning nõudnud paremat läbisaamist Venemaaga.

Varasemalt on portaali tegijatega koostööd teinud ka Hispaanias redutav poliitaktivist Neeme Lall, kes veab otsesõnu Vladimir Putini fännklubi Eestis ning on varjamatult Ukraina sõjas Venemaa poolt.

Kirsina tordil avaldas Calamus hiljaaegu intervjuu Venemaa julgeolekuteenistustega koostööd teinud Koos partei liidri Oleg Ivanoviga, kes peidab end Eesti võimude eest Venemaal.

Veel teisteski portaaliga seotud inimestest, toodetavast sisust ja kahtlastest seostest, räägib „Valeinfo: paljastatud!“ saates uuriv ajakirjanik Martin Laine. Saadet juhib Kaili Malts.

„Valeinfo: paljastatud!“ eelmisi ja tulevasi episoode on võimalik kuulata ka Spotifyst ja Apple podcastidest.

Episoodis kõlavad heliklipid on pärit YouTube’ist.