„Biwa järve 8 nägu“ põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendy 1911. aastal ilmunud samanimelisel raamatul, Loomingu Raamatukogus ilmus teos 2005. aastal.

Osades Elina Masing, Tiina Tauraite, Jan Uuspõld, Hendrik Toompere, Kärt Kokkota, Meelis Rämmeld, Peeter Tammearu, Simeoni Sundja, Liina Tennosaar, Jüri Vlassov jt.

Oma muusikavaliku kohta ütleb Marko Raat nii (kuulata saab ka siit):

Marc Almond ja Antony and Johnsons - River of Sorrow

Ühe musikaalsus ja teise emotsionaalsus ajavad igas mõttes üle ääre, nii et kaugemale enam ei saa.

Yves Tumor - Lovely Sewer

Hea jahe albumitäis tervikuna aga ootamatu, et veel duette lauldakse, mida saab muide ka romantikata teha. Ja ootavadki pikalt oma osa. Ma ootan ka huviga, mis ühel teisele veel lauldes öelda on.

Vaiko Eplik - Soorebased

Nõus Raul Saaremetsa tähelepanekuga, et see on muutunud tantsupeo käivitajaks. Pole just palju lugusid, mis on selles rollis mõttes ABBA üle kirjutanud. Ja tantsida mulle meeldib.

Lyyti - Mihin võin soitta?

Vähemalt üks uussiiras ongi siiras. Vastupandamatu soome keele lisapoeesia ja mis see väike lennult mittemõistmise hämarus endaga kaasa toob.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut)

Patty Smith - Smells like Teen Spirit

Saab ka nii tõlgendada, teismelise higistest pihkudest lihtsalt läbi jalutada. Vana, targa ja muusikuna.

Maria Faust - Move

Vasktorud ja orel koos, selle pärast kontserdisaalid ilmselt üldse ehitatigi.

Rosanna Lints - Must lind

Valusaim ja kõhedaim karje, kuidas seda lugu üldse esitada saab. Puhas muusikasse suremine. Ma astuks selle esituse järel kohe ta sekti, läheks sõtta, annaks raha ja paremad riided, kõik ära.

Devin Townsend - Casualties of Cool

Muusikagurmaanide juures kuuldud ja jätkuvalt kummituslik album. Sellist eklektilist vabadust kohtab harva. Metali juurtega tegelane, kes rändab sujuvalt ja ootamatult kantrist ambienti ja kuhu kõik veel.

Liis Ring - Languages of Love

Klahvid ronivad hapra hääle taustaks kuhu tahavad. Ilus metsa ära eksimine.

J. S. Bach - Goldbergi variatsioonid

Kui inimest isegi Glenn Gouldi täis ümisetud Goldbergi variatsioonid mitte kuidagi ei puuduta, no siis ma ei tea. Või ei oska ta siis üldse elevil, üksi või isegi kurb olla.