Nita Prose esimene Molly saaga pälvis üleilmselt sooja vastuvõtu ning raamatu „Toateenija“ avaldamisõigused ostsid ära enam kui 40 riigi kirjastused ning portaal Goodreads valis selle 2022. aasta parimaks krimiromaaniks.

Kas Molly lood just maailma parimad on, aga mõnuga loetavad igatahes, lihtsad ja loogilised ja piisavalt põnevad krimkad. Kusjuures näitavad ära, et kaasaegsed politseinikud pole krimikirjandusega kursis ja kipuvad toateenijaid süüdlasteks tembeldama. Aga nagu reeglid ütlevad – teenija ei saa olla mõrvar.

Esimeses romaanis kulus Mollyl üksjagu energiat, tegemaks võimuesindajatele selgeks, et süüdlane pole tema vaid... Ja nüüd peab Molly taas enda ning kolleegide hea nime eest seisma, sest on ülendatud toateenijate pealikuks.

Mollyle tuleb seekord külla minevik, sest hotellis läheb teise ilma überkuulus krimikirjanik, kellega ta on ammusest ajast tuttav. Pannes kokku mineviku, kui ta koos vanaemaga kirjaniku häärberis korda loomas käis ning puhtusearmastuse ja kihu toateenijaks hakata külge sai, ning tänase, saab Molly kokku jalustrabava tõe, mis tuleb politseinikele ja maailmale maha müüa.

Toateenijate olemus ja mõtteviis on raamatus kõrvuti krimilooga lahe lugemine. Mõnel, kui ta lapsepõlvest alates õigesse keskkonda satub, on tõesti tahtmine ruumid läikima lüüa selle asemel, et tolmutordid vaiba alla lükata. Samas jääb põrand puhtaks mõlemal puhul.