Ka Eesti poliitikud ja Euroopa Parlamenti kandideerijad Martin Helme ja Jaak Madisson andsid alles hiljuti Voice of Europe’i portaalile pikki intervjuusid ning EKREga seotud portaalid Uued Uudised ja Objektiiv on selle „konservatiivse“ portaali artikleid refereerinud sadu kordi.

Voice of Europe'i artiklid Martin Helme ja Jaak Madisoniga

Venemaa on aru saanud, et paremäärmuslike ja ultrakonservatiivsete poliitiliste jõudude jutupunktid lõhestavad Euroopat ja toidavad siseriiklikke tülisid. Selliste parteide toetamisega on võimalik mõjutada Euroopa meelsust endale kasulikus suunas, sest ultrakonservatiivsete sõnavõttude juurde käib tihti Ukraina-vastasus või otsene Kremli-meelsus.

Kuidas Voice of Europe’i võrgustik tekkis? Millal hakkas seda kontrollima Kremli-meelne Viktor Medvedtšuk? Milliseid sõnumeid levitasid selle kaudu Eesti poliitikud? Kas Kremlil õnnestub mõjutada eesseisvaid Euroopa Parlamendi valimisi?

Kõigest sellest ja muust, mis on viimastel nädalatel Eesti valeinfomaastikul toimunud, räägime lähemalt „Valeinfo: paljastatud!“ podcastis.

Stuudios on uurivad ajakirjanikud Holger Roonemaa ja Martin Laine. Saadet juhib faktikontrollimise ja valeinfo reporter Marta Vunš.

„Valeinfo: paljastatud!“ podcast on eetris üle nädala. Eelmisi episoode on võimalik järele kuulata Delfi Taskust, Spotifyst ja Apple Podcastist.