Pariisi olümpia vehklemisvõistlus peeti 1900. aasta maailmanäituseks valminud Grand Palais des Champs-Élysées’s.
Yin ja yang – vastandlikud, kuid teineteisest sõltuvad poolused. Ükski vehkleja ei saaks tegutseda ilma vastaseta. Nelli Differt olümpial vehklemise avaringis korealanna Kang Young-mi vastu
Närvide mäng. Vehklemistreener Helen Nelis-Naukas vaatab, kuidas Nelli Differt poolfinaalis itaallanna Alberta Santuccioga mõõtu võtab.

KERGEJÕUSTIK

(1/2) Kümnevõistluse teivashüppes on kõik 20 meest oma hüpped ära teinud. Kahe grupi peale on viimasena hüpata jäänud vaid Janek Õiglasel. Ta on tõstnud lati 5,3 meetri kõrgusele. Kui ta suudaks nüüd lati ületada, parandaks ta isiklikku rekordit 20 sentimeetri võrra. Kõrvaltvaatajale näib see pigem võimatu ülesandena. Muidu kõrvulukustavalt sumisenud Stade de France’i täismaja jääb Õiglase viimast katset oodates haudvaikseks – olukord, mida ei suutnud luua ei norra staar Markus Rooth ega kohalik Makenson Gletty. Janek Õiglane hingab sügavalt sisse ja alustab, hoog kasvab ja kasvab, haudvaiksel staadionil kajavad ta kiired sammud. Saavutanud tippkiiruse, surub ta teiba jõuga maasse ja sirutab end taeva poole…
(2/2) …ja ta saabki üle lati! Sekundi murdosa jooksul, veel enne, kui Õiglane on matil maandunud, muutub staadioni haudvaikus kõrvulukustavaks peoks. On au seda oma silmaga näha.
Johannes Erm kümnevõistluse 100 m tõkkejooksul
Euroopa meister Johannes Erm viskab oda.
Prantsuse kümnevõistleja Makenson Gletty naudib kodupubliku toetust.
Janek Õiglane heidab ketast.
Janek Õiglane jooksis pärast kümnevõistluse viimast ala oma naise Kendra juurde, et tähistada isiklikku rekordit ja olümpia viiendat kohta.
Makenson Gletty odavise
Paljud ilmselt ei teagi, aga suur osa Pariisi olümpia kergejõustiku videopilti jõudis maailma tänu Eesti meeskonnale. Pildil operaator Mustafa Çelik. Mina ütleksin, et eestlastele kuulub videopildi tootmise olümpiavõit!
Kümnevõistluse lõpuala, meeste 1500 meetri jooks
Kolmandat korda järjest olümpiafinaali jooksnud Rasmus Mägi saavutas hoolimata kukkumisest seitsmenda koha.

Naiste 100 meetri finaali võitis Saint Lucia sprinter Julien Alfred. Teisele ja kolmandale kohale tulid vastavalt USA sprinterid Sha’Carri Richardson ja Melissa Jefferson. Sellega lõppes neli suveolümpiat kestnud Jamaica ülemvõim naiste 100 meetri jooksus, kus Jamaica on võitnud 12 võimalikust medalist kümme.
Melissa Jefferson keskendub enne naiste 4 x 100 meetri teatejooksu starti.
Naiste 4 x 100 meetri jooksu võitis USA naiskond.

EMOTSIOONID

Janek Õiglane jooksis peale kümnevõistluse viimast ala oma naise Kendra juurde, et tähistada isiklikku rekordit ja olümpia viiendat kohta.
Saksa kümnevõistleja Leo Neugebauer tähistab lähedastega olümpiahõbeda saamist.
USA sprinteri Melissa Jeffersoni pronksikarje pärast 100 meetri finaalis.
Naiste 4 x 100 meetri teatejooksus pronksi võitnud Saksa naiskond.
Itaallanna Nadia Battocletti on kolme suveolümpia vältel esimene 10 000 meetri jooksus medali võitnud naine, kes on sündinud väljaspool Aafrikat.
Ujuja Eneli Jefimova keskendub mõni hetk enne 100 meetri rinnuliujumise eelvooru.
Judoka Klen Kristofer Kaljulaidi treener Vladimir Stepanjan kütab enne esimest matši maadlejal kere kuumaks.
Judoka Klen Kristofer Kaljulaidi karm pilk jaapanlasele Sanshiro Muraole
Peeter Jürisson Pariisi olümpia laskmise kaarraja kvalifikatsioonis

Peeter Jürissoni relvast tulnud pauk pani olümpiarõngad värelema.
Brasiillase Augusto Akio pronksisõit Pariisi olümpia rulafinaalis. Pealtvaatajates ja spordifännides elevust tekitanud ala on olümpiakavas alles 2020. aasta Tokyo olümpiamängudest.

LEBRON JAMES JA USA VIIES JÄRJESTIKUNE KORVPALLI OLÜMPIAKULD

LÕPETUSEKS

11. augusti õhtu, Pariisi suveolümpiamängude lõputseremoonia. Istun Stade de France’i peaaegu kõige kõrgemas reas koos teiste fotograafidega. Lavale astub rahvusvahelise olümpiakomitee president Thomas Bach, kes räägib, et sport aitab maailmas rahu luua. Umbes samal ajal väriseb minu telefon ja loen teavitust, et Ukrainas Zaporižžja tuumajaamas on Vene okupandid korraldanud tulekahju. Samuti olin veidi varem lugenud noortest Ukraina sportlastest, kes oleksid pidanud 2024. aasta Pariisi suveolümpial võistlema, kuid kaotasid kas rindel kodu kaitstes või mõne asula pommitamises oma elu. Ei tea, mida nemad või nende perekonnad Bachi kõnest arvaksid?