Keskust haldava firma A.P.S. omanik Aldo Vinkel avaldas lootust, et nõmmelaste kõrval võtavad uue ostukoha omaks ka Mustamäe, õismäe ja teiste piirkondade elanikud. "Nõmme turg on alati rahvarohke," märkis Vinkel, "samuti sõidavad siit läbi paljud Pärnu ja Riia poolt Tallinna saabujad."

Vinkeli sõnul ei kavatse Nõmme Keskus konkureerida ümbruskonna keldrikauplustega. "Eks poole aasta pärast ole näha, praegu ei saa midagi öelda."

Firma A.P.S. omanik ütles, et kahjuks on suure liiklussõlme südames asuva ostukeskuse juures vaid sadakond parkimiskohta. "Koostöös linnaosa valitsusega tuleb need vähesed parkimiskohad märgistada."

Vinkeli sõnul ostis ta koos äripartneriga restoranihoone 2,8 miljoni krooni eest.

Vinkel lisas, et AS A.P.S. on kulutanud hoone ümberehitustöödeks 15 miljonit krooni. Krediiti andis Tallinna Pank, kelle filiaal asub samuti Nõmme Keskuse esimesel korrusel.

Hoone esimesel korrusel avatakse juba tegutseva pangafiliaali ja kindlustusfirma Leks kõrvale veel ligi 450 ruutmeetrine toidukauplus ja kiirtoitlustuskoht.

Teise korruse 900 ruutmeetril hakkavad paiknema ligi 20 firma kauplused ja teeninduspunktid. Vinkeli sõnul saavad Nõmme Keskuse kunded lisaks tavapärastele rõiva-, jalatsi- jm tarbekaubapoodidele külastada turismibürood, apteeki, kellasseppa ning kosmeetika- ja juuksurisalongi. Avatakse ka kodutehnika pood, parfümeeriakauplus, antiigi- ja juveeliäri, teksariiete kauplus, fotolabor, lasteriiete ja -jalatsite pood, optikaäri.

Kolmandal korrusel pidid esialgsete plaanide kohaselt hakkama asuma vaid bürooruumid, Vinkeli sõnul aga on ettevõtjad ilmutanud huvi ka seal rentida kauplusepindasid. Kolmandal korrusel avatakse ka hambaravi kabinet.

Keldrikorrusel, kus enne olid suured keskkütteruumid, avab uksed pub.

Vinkel ütles, et rendilepinguid sõlmides ei kirjutatud firmadele ette, millist ja kui kvaliteetset kaupa nad peavad müüma. "Me ei vaadanud firma tegevussuunda, vaid tema usaldatavust. Soovisime, et inimesed leiaksid Nõmme Keskusest mitmekesist kaupa, selle asemel et anda kogu maja paarile-kolmele firmale rendile."

Kolm kuud tagasi alustatud remonditööd pidid esialgsete plaanide kohaselt lõppema jõulude ajal. "Mõned alltöövõtjad viivitasid tööde lõpetamisega, aga enne veebruari on Nõmme Keskus loodetavasti ostjate käsutuses," selgitas Vinkel.

KIRSI KENDER