Reedel kell 12 lõigatakse läbi Vana-Narva maanteed Peterburi teega ühendava Mustakivi tee kohale veetud lint. Avataval teel on endiselt alfalteerimata kõnniteed, haljastamata teeääred ning ühendamata valgustuspunktid.

Kommunaalameti juhataja Andres Monvelti sõnul jõutakse töödega ühele poole novembri keskpaigaks. Uue ühenduse tarvis rajati 30 000 meetrit sõidu- ja 8000 meetrit kõnniteed ning 1200 meetrit sadeveekanalit koos 53 restkaevuga. ühtlasi pandi 11 kilomeetri ulatuses maha äärekive, seati kohale 118 tänavavalgustuslambiga 90 valgutusposti ja istutati 60 noort puud.

Uus Mustakivi tee võimaldab lasnamäelastel pääseda kiiremini oma linnaosast Peterburi maanteele ning sealt ringmagistraali kaudu edasi Tartusse, Pärnusse ja mujale, samuti loob Mustakivi tee head tingimused Tondi raba edaspidiseks hoonestamiseks.

Tudengilaulud võeti linti

Tallinna Tehnikaülikooli akadeemilisel meeskooril (TAM) valmis koostöös piirivalveameti puhkpilliorkestriga järjekordne helikonserv sarjast "ühel häälel, ühel meelel".

Krambambuli-nimelisel kassetil ja laserplaadil kõlavad tuntud tudengilaulud. Tehnikaülikooli akadeemiline meeskoor ja piirivalve puhkpilliorkester esitlevad uut üllitist homme Estonia talveaias.

Sarja eelmistes helikandjates - kaks kassetti ja üks plaat - on vanu sõdurilaule. "ühel häälel, ühel meelel" kassettide ja laserplaadi läbimüük on seni olnud väga edukas.

Vara tagastamine

Möödunud nädala lõpuks langetas õigusvastaselt võõrandatud vara tagastamise ja kompenseerimise komisjon otsuse 10 526 avaldusest 7894-le. Täielikult jäeti rahuldamata 1413 ning osaliselt 2894 avaldust.

Hoonete ja korterite tagastamiseks tegi linnavalitsuse 2022 korraldust, neist 313 tagastati ühistutele ning 128 linnale või üksikisikutele. Vara kompenseerimiseks andis linnavalitsus 2036 korraldust, kompenseerimiseks maksti välja 449,415 miljonit EVP-krooni.

Maa tagastamiseks või kompenseerimiseks anti linnaplaneerimise ametile üle 4257 toimikut, väärtpaberite keskregister sai 1769 avaldust arvete avamiseks.

Mustamäe tee saab valmis

Kui asjaosalised tehtuga rahule jäävad, võidakse Mustamäe tee rekonstrueeritud osa Paldiski maanteest kuni Kadaka teeni avada juba järgmisel teisipäeval.

Aktsiaselts Talter on Mustamäe teed uuendanud suve läbi. Kõike püüti teha liiklust katkestamata, vaid asfalteerimise aegu olid teepooled vaheldumisi veidi aega kinni.

Mustamäe tee sai uued pöördelaiendid ning trolli- ja bussitaskud, samuti 4000 meetrit kõnniteid, 4,7 kilomeetrit betoonääriseid ja üle 300 meetri sadeveekanalit. Rekonstrueerimistö= öde käigus paigaldati ka uusi trolliliinimaste, tänavavalgusteid ja 160 liiklusmärki. Rohkem kui 32 000-ruutmeetrile asfaltkattele on kantud korralik teekattemärgistus, ümbrust kaunistab 8000-ruutmeetrine haljastusriba.

Muulased ootavad valimisi

Kohalike omavalitsuste valimiste tehniliseks korraldamiseks loodud töögrupp tõdes, et välismaalaste registreerimine valimisteks on edenenud normaalselt.

Praeguseks on kodakondsus- ja migratsiooniametis kontrollimata veel vaid 50 inimese andmed, kokku läheb valimistel seekord oma arvamust avaldama umbes 30 000 välismaalast. Erandkorras valima kippujaid kuigi palju ei olnud.

EPL/Baltic News Service/RAEPRESS