Sisemisest rahutusest jagusaamiseks soovitaksin kergelt rahustava toimega retsepti, mis meeldib paljudele. See sobib ka siis, kui lihtsalt on õhtuti raske rahuneda ja uni ei taha tulla. Sama retsepti võivad vajaduse korral kasutada ka nooremad inimesed. Koostisained on kõik apteegi käsimüügist saadaval.

l 20 tilka valocordini või corvaloli,

l 20 tilka palderjani,

l 5 tilka piparmünti,

l lisada umbes 30 ml vett.

Segada läbi ning juua.

Seda kogust võib tarvitada kuni neli korda päevas, aga tavaliselt aitab kolmest annusest. Kui tarvis, võib lahust sisse võtta mõne päeva jooksul, kuni ärritusnähud mööduvad.

Kes armastab teed juua, see võiks pruukida mõnd rahustavat teed. Näiteks on apteekides müügil rahustavatest taimedest tehtud teesegu Nervoflux Saksa Nattermanni teede sarjast. Enne uinumist võib ühe teelusikatäie lahustuvat teesegu segada poole klaasi sooja veega ja ära juua. Päeval piisab tavaliselt poolest teelusikatäiest teest poole klaasi vee kohta.

Muidugi võib koduste lihtsate vahenditega läbi ajada ainult siis, kui südame paneb puperdama mingi ärritus. Igaks juhuks soovitan siiski kontrollida pulssi randmelt või kaela pealt unearterilt. Kui on kalduvus vererõhu kõrgenemisele üle 140/90 mm/Hg või kui südametegevus kiireneb sageli rohkem kui 100 löögini minutis, tuleks pöörduda arsti poole.