Eesti Televisioon kavatseb sõlmida töölepingu novembri keskel kahtlaste tehingute pärast TV 1 nõukogust koos venna Olegiga välja heidetud Andres Sõnajalaga, kes ilmselt asub tööle telejaama programmihankeosakonnas. Eesti Päevalehe andmeil on Eesti Televisioon ning Andres Sõnajalg jõudnud kokkuleppele viimase tööle asumises ETV programmihanke osakonda. Töölepingu sõlmimine Oleg Sõnajalaga on seni veel lahtine.

Eesti Televisiooni peadirektor Toomas Lepp tunnistas, et ETV on pidanud Andres Sõnajalaga läbirääkimisi, kuid ei soovinud täpsustada. “Need on olnud lihtsalt läbirääkimised ning seni veel mingit töölepingut Andres Sõnajalaga pole,” lausus Toomas Lepp. “Samas võin mürki võtta, et Oleg Sõnajalaga pole meil olnud mingit arutelu tema võimalikust tulekust ETV-sse.”

Ei kommenteeri

ETV anonüümse allika järgi on nii Andres kui ka Oleg Sõnajalg rääkinud teletöötajate seas endist kui ETV vastsetest töötajatest. Samuti kavatseb vennastepaar suure tõenäosusega teha ETV ekraanil koos Lydia Rahula juhendatava Tallinna poistekooriga tagasituleku suurele lavale, osaledes ühiselt ETV jõuluprogrammis.

“Ei kommenteeri,” vastas Oleg Sõnajalg küsimusele enda võimalikust tööleminekust ETV-sse. Andres Sõnajalaga ei õnnestunud Eesti Päevalehel eile ühendust saada.

Kallis palkamine

Ühe teletöötaja väitel on ETV huvitatud Andres Sõnajala palkamisest programmihankeosakonda tänu tema oskustele soodsalt vajalikud saated telejaamale kaubelda.

“Ta on silmapaistvalt hea läbirääkija,” põhjendas teletöötaja. “Kuigi Andres ei ole tugev programmide sisulise kvaliteedi analüüsimises, suudab ta edukalt vajalikke programme hankida. Samas on ETV-le vennaste palkamine küllaltki kallis, sest Sõnajalgade elustandardit arvestades tuleks neile sobiva palga maksmiseks ETV-l 200 töötajat vallandada.”

Eesti Sõltumatu Televisiooni loojad Andres ja Oleg Sõnajalg heideti novembri keskel TV 1 nõukogust välja põhjendusega, et nad ei tegutsenud telejaama omanike, vaid oma erahuvide nimel.