Esiteks. Enamik maailma telejaamu teeb suuremaid või väiksemaid programmimuutusi kolm korda aastas: põhihoo-aja alguses sügisel, uuel aastal ja üleminekul suveprogrammile. Muidugi võib vajadusel kava muuta või erandeid teha ka mis tahes muul ajal. See pole veel iseenesest mingi skandaal ega katastroof.

Teiseks. ETV saatekavasse ei ole tuleval aastal oodata mingeid dramaatilisi muudatusi. Väikesed ümberpaigutused saatevõrgus ei lõhu väljakujunenud üldpilti. Saadete kogumaht jääb tuleval aastal võrreldes tänavusega täpselt samaks.

Kolmandaks. Eesti Päevalehes avaldatud 13-saatelises nimekirjas on vaid kolm sarja, mis tuleval aastal enam ekraanile ei tule. Ülejäänud kümne võimalikust lõpetamisest pole ETV-s isegi räägitud. Samas jõuab alates jaanuarist eetrisse mitu uut omatoodetud sarja, millest on ajakirjanduses juba ka juttu olnud.

Niisis pole mingit põhjust paanikaks. Avalik-õigusliku televisiooni roll on olla stabiilne ja pakkuda vaatamist kõikidele. Esialgu on meil olemas kõik võimalused, et seda ka teha.

ETV programmi direktor