Jõulude eel said Kopli liinidel elavad vanemliku hoolitsuseta lapsed jõulupakid, mis saadeti neile Saksamaalt tavalistes peredes kasvavatelt lastelt. Tänavu kevadel Eesti Päevalehes ilmunud lugu Kopli nälgivatest lastest sundis Tallinnas elavat kirjanikku Ursula Calenburgi oma Saksamaa tuttavatele abipalvega kirja saatma. Kiri jõudis saksa lapsi koondavasse ühingusse Childern for a better world. “Toetus tuli nagu soe vihmasadu,” ütles Ursula Calenburg rõõmsalt.” Kokku tegid Schwarzwaldi koolide lapsed Kopli lastele 500 jõulupakki.”

Jõulupakis on shokolaadi, pähkleid, mett, kuivatatud puuvilju ja müslitahvleid. Pakkidesse on pandud ka talvekülma eest kaitsvaid riideesemeid – sokke, salle, kindaid, koolitarbeid ning pehmeid kaisuloomi. Et kingi avajal oleks ka üllatus, panid Schwarzwaldi lapsed pakki vene keeles kirjutatud südamliku jõulusooviga kirja.

Tänavalaste projektijuht Inge Ojala usub, et seekord tulevad lastel tõepoolest ilusad jõulud. ”Saadud pakkide abiga saame korraldada neile päris mitu jõulupidu,” tõdeb ta. ”Mõnele lapsele on need üldse esimesed kingitusega jõulud.“

Inge Ojala sõnul on neil kavas jõulukingid viia ka nendele lastele, kes pole veel tänavalaste keskusesse teed leidnud. “Meie keskuse lapsed lähevad ja teevad nende hulgas eeltööd, räägivad, millal ja kus pakkide jagamine toimub,” selgitab Inge Ojala. “Mõnesse puudust kannatavasse peresse viime pakid ka koju kätte.”

Saksa lapsed tahavad kevadel Kopli liinide lapsi ka lihavõttekingitustega rõõmustada.

Inge Ojala sõnul on neil peagi kavas Peeteli kiriku keldrisse ehitada varjupaik lastele, kes vajavad öömaja ning enda ja oma riiete pesemisvõimalusi.