"Seoses eelarve vähenemisest tingitud töömahu vähenemisega ning tootmise ja töö ümberkorraldamisega lõpetada tööleping töötajate koondamise tõttu töölepinguseaduse paragrahv 86 lõige 3 alusel," kirjutas peadirektor Toomas Lepp koondamisteatises.

ETV programmidirektori Tiina Kangro sõnul on peatoimetajate puhul koondamisteade lihtsalt formaalsus, sest jaanuarist minnakse ETV-s üle produtsendisüsteemile. "Peatoimetajad on kõik väga professionaalsed ja keegi ei sunni neid lahkuma. Nende hulgas on tugeva loomingulise suunitlusega saatejuhte, kellel on nüüd võimalus valida, kas nad tahavad suurendada oma vastutust ja osalevad peaprodutsentide konkursil," ütles Kangro, lisades, et peaprodutsent peab lisaks sisulisele poolele vastutama ka oma projektide finantseerimise eest.

Kangro tõdes, et kuna järgmise aasta eelarve on kümnendiku võrra väiksem kui sel aastal, siis väheneb ka saadete tootmine. Samuti liigub ETV selles suunas, et järjest enamate saadete tootmine tellitaks erafirmadelt.

"Seepärast pole meil võimalik kõigile koondamisteate saanutele muud tööd pakkuda ja laias laastus 70 inimest peavad lahkuma," tõdes Kangro. Neil tuleb lahkuda selle aasta lõpus või hiljemalt 2000. aasta jaanuaris.

ETV KOONDAB KOKKU 83 TÖÖTAJAT:

* 9 peatoimetajat

* 30 tehnika- ja tootmisala töötajat

* 19 toimetajat, rezhissööri, assistenti

* 13 haldusosakonna töötajat

* 7 kohakaaslast

* 5 pensioniealist