Maksuameti töötajad küsitlevad TV1 endisi ja praegusi töötajaid, kas neile on tuttavad offshore-firmad Lawland Business või Digicom Developments. Digicom Developmentsi osa TV1 väidetavas ümbrikupalga maksmises piirdub 1998. aastaga, Lawland Businessi tegevus jääb eelmisesse aastasse, kui TV1 kuulus Ühispanga kontrollitavale OÜ-le Data Meediateenused.

"Minu süda on rahulik, sest meie ajal oli palgamaksmine TV1-s seaduslik," ütles Andres Sõnajalg. "Hilisematest võimalikest probleemidest ma rääkida ei oska."

Sõnajala väitel on valed kahtlustused, nagu oleks AS-i Eesti Sõltumatu Televisoon omanikud maksnud telejaama kävitamise alguses palgapäeval raha kilekotist. "Neid jutte võiksid kommenteerida inimesed, kes seda räägivad," ütles ta.

Sõnajalad on tänaseks loobunud kõigist esitatud hagidest TV1 hilisemate omanike suhtes, kuid Andres Sõnajala väitel pole see seotud maksuameti revisjoniga TV1-s. "Me jõudsime nendes vaidlustes lihtsalt teatud kompromissideni," selgitas ta.

Ühispanga riskikapitali osakonna juhataja Guido Gritshenko ütles, et pangal on kehtiv laenusuhe Andres ja Oleg Sõnajalaga, kes täidavad kohustusi korrektselt.

Gritshenko rääkis, et kui TV1 omanikfirma aktsiad tulid 1998. aasta lõpul panga kontrollitava firma Data Meediateenused kätte, võtsid firma esindajad Sõnajalgadelt allkirjad, et ettevõtte bilanss on õige ja kajastab kõiki telejaama kohustusi.

Gritshenko ütles, et personaliküsimustest enam huvitas panka Ühispangast võetud laenude teenindamine ja ettevõtte valmistamine müügiks. Gritshenko kinnitusel juhtisid TV1 operaatorfirma igapäevast tegevust juhatuse liikmed Vallo Toomet, Raul Rebane ja Rait Killandi. Viimased tegelesid tema sõnul ka TV1 töötajate töölepingutega.

Gritshenko ütles, et tema teada kajastusid töötasude numbrid eri eelarveridadel, mis on tüüpiline paljudele meediaettevõtetele.

Ühispanga laenudega tegeleva osakonna juht tunnistas, et pangal olnuks kasulikum müüa TV1 omanikfirma aktsiad juba varem edasi kui eelmise aasta lõpul.

Maksuamet uurib TV1 väidetavaid finantspettusi tänavuse aasta algusest, sest kahtlustab, et telekanal maksis oma töötajaile osa palgast maksuvabalt ja üritab pettust varjata väitega, nagu andnuks firma töötajaile ainult laenu.