Delta murdis Kalevi maha oodatust kergemalt, 3:0. Iga võit oli ise nägu, kokkuvõttes näitas see kullaomaniku tugevust veelgi enam.

Kui esimene, peaaegu mahamängitud punkt pikkuselt võimsama Kalevi vastu loeti veel üllatuste kilda, siis pärast vastase 33–punktilist alistamist tolle kodusaalis kerkisid tartlased selgeks favoriidiks. Sisemistest ebakõladest lõhestatud Kalev pidanuks üles ehitama Delta mängu iseloomustanud kaitsemüüri, seda ei suudetud.

Üleeilseks oli Kalev kui meeskond päris lagunenud. Ükski mees peale Aivar Kuusmaa ja Gert Kullamäe ei julgenud avapoolajal vaadata korvi poolegi, kaitses polnud indu üksteise abistamiseks. Kohe ette sööstnud Delta võitis poolaja 48:36, Kuusmaa ja Kullamäe arvel oli kokku 33 punkti. Teisel poolajal vähendas Kalev mitmel korral vahe seitsmele punktile, murdehetk saabus kolm minutit enne lõppu.

Kohtunik Mati Proos vilistas Gert Kullamäe kaugviset takistada üritanud Tanel Teinile vea, pahaseks aetud publikust lendas Proosi õla pihta õun. Platsile maandus veel mitu õuna, siis heideti allapoole juba plastikpudel. Kuusmaale oli punast rätti näidatud, tema saatis pudeli pealtvaatajate sekka tagasi. Too teguviis oli väärt tehnilist viga ning kuigi Kullamäelt tuli 70:74, suurendasid Teini vabavisked platsi teises otsas vahe kuuele punktile. Järgnenud kiirrünnakust pääses Delta ette 78:70.

"Puudutasin Kullamäed napilt," tunnistas Tein ausalt. "Samas sai Kuusmaa tehnilisest veast mängu murdehetk."

Mööda ei saa minna publikust. Laupäeval loodi tõeline peomeeleolu. Vabad istekohad lõppesid tund enne mängu algust, korralikud seisukohad pool tundi hiljem. Soojendustki saatis paras melu. "Paar minutit enne mängu algust tundsin, et süda hüppab trummipõrinaga samas rütmis. Ja mõlema tribüüni vahelduvaid ergutushüüdeid viimasel minutilisel vaheajal võis lausa kaifida. Tänan meeskonna nimel publikut ja sponsoreid," hüüdis Delta kapten Jaanus Liivak.

Otsustavas pronksimängus Tallinnas ületas Nybit üsna hõlpsalt Tallinna Ülikoolid–A. Le Coqi 87:73 (51:35). Eeldatavalt nõrgemaks peetud poolfinaalpaari Delta – Nybit osalised lõid kulla– ja pronksiseerias rahvuskoondise taimelava Kalevit ja A. Le Coqi kokkuvõttes 5:1.

Ville Arike, Tartu