Esialgu teatas Stockmann, et plahvatuspäeval kandis firma suletud kaubamaja tõttu kahju kaks miljonit krooni. "Kaks miljonit tekitas kahju ainuüksi see, et ei saanud kaupa müüa," sõnas Korhonen. "Lisaks tuli arvestada kauba riknemisest tekkinud kahjud."

Kahju suurendab see, et laupäeval külastas Stockmanni tavapärasest neljandiku võrra vähem ostjaid. Külastajaid oli tavalisest vähem ka üleeile ja eile.

Korhonen loodab, et kaubamaja saavutab lähiajal taseme, kus külastajaid on 10 protsenti tavapärasest vähem. "Loodan, et meie kliendid pole Stockmanni vastu usaldust kaotanud ning saavutame peagi taas normaalse töörütmi," ütles juhataja.

Eile lubas Stockmann hüvitada ka plahvatuses kannatada saanud Jana Laanele (31) ja tema aastasele tütrele Helenile moraalse kahju.

"Ma sain kokku Stockmanni peadirektori ja tehnilise juhatajaga ning praegu võin ma öelda, et kaubamaja on seni käitunud igati nii nagu viisakale ettevõttele kohane," ütles Jana abikaasa Rain Laane.

Tema sõnul hüvitas kaubamaja täielikult plahvatuse materiaalse kahju, mis seotud riiete ja lapsevankrile tekkinud kahjustustega. "Nad pakkusid ka omapoolsed lahendused muu kahju hüvitamiseks, mille kaalumiseks võtsin kaks päeva mõtlemisaega," rääkis Laane, keeldudes Stockmanni pakkumist avaldamast.

Kaitsepolitsei komissar Hannes Kont keeldus eile plahvatuse uurimise versioone kommenteerimast.

Stockmann

Stockmanni kaubamaja Tallinnas:

* 14 500 ruutmeetrit, Baltimaade suurim

* tänavune käibeplaan 800 miljonit krooni

* 400 töötajat

* avati 1993. aasta kevadel