Eesti Päevalehe andmetel võis Turneri Eestisse toonud Lauri Laubre teenida megastaari kontserdi pealt kuus kuni kaheksa miljonit krooni. Laubre ise keeldus teenitud summat kommenteerimast. Varem on väidetud, et kontserdi kulude tagasiteenimiseks tulnuks kohale meelitada 35 000 inimest.

Tina Turner ja tema agentuur küsisid Tallinna kontserdi eest 1,2 miljonit dollarit (20,5 mln krooni).

Laubre konkurent, meelelahutusfirma BDG üks omanikke Peeter Rebane tunnistas, et Turneri Eestisse toomine oli suur õnnestumine.

"Loomulikult olen kade," ütles Rebane. "Kurb, et meie Turneri kontserdi korraldamise Laubrele kaotasime."

"Tagantjärele vaadates oleksime võinud selle riski võtta," sõnas Rebane. "Me polnud ette kindlad, et tuleb nii palju inimesi. Laubre risk õigustas end igati."

Joala hoidis hirmust hambaid ristis

Muusik Jaak Joala sõnul segasid Turneri esinemist hääleprobleemid.

"Tinal polnud laupäeval ilmselt kõige parem päev," ütles Joala. "Esimese seti ajal hoidsin hambaid ristis, sest tundus, et lugu jääbki viimaseks. Ta oli vait jäämise piiril ja ületas iseennast."

Joala hinnangul oli vapustav, kui professionaalselt Turner tavapärasest halvemat vormi varjas ning kontserdi lõpuni esitas. "Sain aru, et tal pole üldse häält ja ilmselt muutus kava kardinaalselt töö käigus," märkis Joala.

Copterline Eesti juht Tõnis Lepp käis Turneri kontserdil ka Rootsis. Lepa sõnul tuli rootslastel Turneriga kaasa laulmine palju paremini välja. "Kui meil olid mehed suuremad kaasa lauljad, siis Rootsis olid naised väga suured fännid," rääkis Lepp.

Kontsert sama hea kui Göteborgis

Muusikaliselt polnud Lepa sõnul kahel kontserdil vahet. "Eestis oli Tinal küll veidi kehvem hääl, Rootsis oli ta värskem. Aga nii suur staar peab alati lõpuni vastu," tõdes Lepp.

Korraldaja Lauri Laubre jäi üritusega väga rahule ning möönis, et Turner ei teinud hinnaalandust. "Mõtlesin, et kuna sajab vihma, siis tuleb show pingevabam aga kõik oli viimase peal," lausus Laubre.

Laubre sõnul on raske võrrelda tema korraldatud suurkontserte.

"Jackson oli esimene lapsuke, siis tuli teha spetsiaalseid ehitusi ja korraldus oli raske. Aga mulle kui promootorile oli väga tore Rolling Stonesi kontsert. Käisime Jaggeri ja tema seltskonnaga mööda pubisid ja suhtlesime hästi palju. Tinaga seda võimalust ei tekkinud, sest tal polnud lihtsalt aega," rääkis Laubre.

Turneri manager Roger Davis ja Euroopa agent Barrie Marshall väitsid Laubre sõnul, et Tallinna kontsert oli kogu tuuri jooksul üks paremini organiseeritud kontserte.

Paljudes inimestes tekitas trotsi, et täishinnaga piletid tuli osta ka väikestele lastele.

Carolin Kõrve pidi 650 krooni maksva pileti ostma oma kolmekuusele lapsele. Kõrve ei saanud veel rinda saavat last koju jätta. Samas ei tahtnud noor naine ka kontserdist loobuda ning otsustas ka imikule pileti osta.

Üks naine jättis aga sellepärast kontserdile minemata, et piletit nõuti ka tema aastaselt lapselt.

"Mul oli endal pilet olemas, aga kui seda nõuti ka lapselt, otsustasin mitte minna. See on absurd. Mu abikaasa ja kaks vanemat last siiski läksid," märkis naine.

Soomes, Lätis ja Leedus osteti Turneri kontserdile umbes 10 000 piletit. Laupäeva lõuna ajal ummistasid kontserdile sõitjad tundideks Läti-Eesti piiri.

Näiteks Valkas ootas kell kaks päeval Eestisse pääsemist 55 sõiduautot ning Ainazhi piiripunktis 60 sõiduautot ja 16 bussi.

Sellest, et kontserdil viibis palju lätlasi, andis tunnistust ka kontserdijärgne melu Tallinna tänavail.

Tina lahkus kontserdilt Soome

Tina Turner lahkus pärast Tallinnas toimunud Euroopa turnee viimast kontserti kohe Soome.

"Ta tuli Helsingist otse kontserdile ja läks peale kontserti kohe ka tagasi," ütles korraldaja Lauri Laubre. "Tina elas Helsingis suurepärases hotellis, mida ta nimetas tuuri parimaks."

"Tallinnas olid hotellid küll ootel, kuid laupäeva hommikul ütles ihukaitse ülem, et Tina mõtles ümber ja ööbib Helsingis," lisas ta.

Laubre ja BDG omaniku Peeter Rebase sõnul on järgmiseks suveks plaanid juba tehtud, kuid nad ei soovinud veel artiste avalikustada. Erinevatel andmetel võivad Eestisse tulla Elton John, Phil Collins ja AC/DC.

Suurimad kontserdid

TALLINNAS TOIMUNUD SUUREMATE POPSTAARIDE KONTSERDID:

Michael Jackson – 65 000

inimest (1997)

Tina Turner – 50 000 inimest, neist 10 000 Lätist, Leedust ja Soomest (2000)

Rolling Stones – 35 000 inimest (1998)

Metallica – 22 000 inimest (1998)

Iron Maiden – 8000 (2000allikas: Eesti Päevaleht