Pankrotistunud ööklubi Dekoltee avab Ahtri tänaval uue nime all Club Decolte ärimees Urmas Past. Tartu ärimehele kuuluv OÜ Mobix Invest ostis Baltimaade kunagise suurima ööklubi aasta alguses pankrotivarana enam kui 13 miljoni krooni eest.

Past ei soovinud veel paljastada klubi programmi sisu ja investeeringute suurust. “Mul pole kombeks rääkida laskmata karu nahast,” ütles ta. “Ettevalmistustööd on käinud kuude kaupa ja nende lõpetamiseks on meil piisavalt aega.”

HÄID KLUBISID PALJU. Dekoltee endine omanik Lauri Laubre on uue ettevõtmise suhtes skeptiline. ”Tallinna publik on harjunud kõrgetasemelise kultuuriprogrammiga,“ ütles Laubre. “Aeg näitab, kas uuel tegijal on nii palju jaksu, võimu ja suhteid, et läbi lüüa.”

Ööklubi Hollywood tegevdirektor Madis Teesalu lisas, et temale teadaolevatelt plaanib Past Club Decoltes vaid kesist sanitaarremonti, millest ei piisa klubi kliendile atraktiivseks muutmiseks. “Tallinnas on juba niigi palju hea asukoha ja huvitava programmiga klubisid,” märkis Teesalu.

Teesalu sõnul on nad teinud uuringuid, mis näitavad, et Tallinnas elab mõnikümmend tuhat klubikülastajat. “Club Decolte on selleks liialt suur, et tekitada õlg- õla tunnet, mille pärast paljud inimesed üldse klubides käivad,” ütles Teesalu.

Urmas Pasti sõnul ei huvita teda oma klubi rajamisel konkurentide ega pankrotihaldurite arvamus.

SPIRIT TOOB VÄLISESINEJAD. Detsembris alternatiivmuusikaga inimesi meelitama hakkava Spiriti kunstiliseks juhiks on inglise DJ Chris Long, eestlastele tuntud peosarjast Mutant Disco. Baar-ööklubi Spirit mahutab umbes 500 inimest ja päeval ootab külalisi 112-kohaline kohvik.

Mere puiesteel asuva Spiriti juhtide sõnul alustavad nad tugeva väliskülaliste programmiga, mis jääb ka traditsiooniks.

Ideed avada Tallinnas alternatiivmuusikaklubi pidas Madis Teesalu mõistlikuks. “See on igati tervitatav ja turgu arvestades loogiline,” lausus ta.

Pirital asuv ööklubi Flamingo turuseisu pingestumist ei karda. “Meie kaugus kesklinnast on pigem plussiks, sest inimesed, kes Flamingosse tulevad, otsivadki südalinnast eemaldumist,” ütles Flamingo tegevdirektor Ingrid Ehaver. Tema sõnul seisavad ka Flamingol ees ümberkorraldused programmis ja sisekujunduses. “Ei oska öelda, kas need nõuavad ka klubi lühiajalist sulgemist,” lisas Ehaver.

Sagedase klubikülastaja Elina Ruusa (25) sõnul on Tallinnas juba praegu palju klubisid. “Õnneks on nad kõik erinevad ja igas klubis käib kindel tüüp inimesi, nii et valikuvõimalus on olemas,” ütles Ruusa.

Tallinna Kesklinna valitsuse ettevõtlusosakonna juhataja Marika Pärn tõi välja klubide rohkuse varjukülje. “Öörahu rikkumise pärast on meie poole pöördutud küll. Peavalu on tekitanud kohvik-baar Võitlev Sõna,” rääkis ta.

Tallinnas kesklinnas on 596 baari, restorani ning muud toitlustus- ja meelelahutusasutust.