ETV programmijuhi Ilmar Raagi sõnul muudetakse Ameerikas programmi iga veerand aasta tagant. “Ei võrdle Eestit Ameerikaga, aga miks me peaks kehvemad olema,” ütles Raag. Neljapäevaõhtune poliitikasaade “Agenda” asendub jaanuari lõpus Ainar Ruussaare juhtimise all esmaspäeviti ajakirjandus- ja infonädalat avava saatega “Avaja”. Teise saatejuhina “Agendat” vedanud Mati Talvik valmistab ette autoriprogrammi taasiseseisvunud Eesti esimesest kümnest aastas.

Paar suuremat muudatust on ETV-s oodata ka veebruaris.

“Praegu ei saa neist veel kindlalt rääkida, aga tegemist on uudiste ja meelelahutusega seotud projektidega,” kinnitas Raag.

Aasta esimesel poolel jõuavad eetrisse ka kaks uut huumoriprogrammi. “Laupäeval pärast kuueseid uudiseid on esimene naljavöönd ja esmaspäeva õhtul kella seitsmest teine, mis on enam suunatud noortele,” ütles Raag. Vana-aastaõhtul hea ja halva maitse piiril nii saatekülalisi kui ka televaatajaid provotseerinud saatesari “Esto TV” jätkub ka käesoleval aastal.

Jaanuaris tehakse peamised muudatused filmiprogrammis. “Laupäevaõhtune meelelahutuslik film algab suure vaadatavuse ajal pärast uudiseid ja teisipäevane väärtfilm samuti varem kui seni,” ütles Raag.

Möödunud aasta aprillis eetrist kadunud “Hommikuprogrammi” jätkumine on endiselt küsimärgi all. “Nii suur kui meie tahtmine ka ei ole, tuleb uurida võimalusi ja kõik on veel selgusetu,” ütles Raag.

TV 3 peadirektori Mart Luige sõnul algab õige telehooaeg ikka sügisel, aga väikest kosmeetilist lihvi võib programmile anda ka talvel. “Suuri muudatusi pole põhjust teha,” ütles Luik. Sellel reedel lõppeb TV 3 välja kuulutatud uute saadete konkurss, millest Luige sõnul oli osavõtt päris aktiivne. “Lõplikke kokkuvõtteid tehes saab öelda, kas produtsentidel on ka väärt mõtteid või kurdavad ainult, et pole võimalik midagi teha,” ütles Luik.

Kanal 2 originaalprogrammi juhi Vahur Laiapea sõnul nende kanalil muudatusi oodata pole. “Omaprogramm, mis käivitus sügisel jätkub, lihtsalt lõppevad mõnede saadete lepingud,” ütles Laiapea. Ka TV 1 peab programmiplaneerija Salme Rannu sõnul kinni sügisel kinnitatud programmist.