Ta sündis 3. juunil 1922 Rumeenias, Novo-Sulitsa linnas. 1925. aastal tuli Gurinite perekond elama Tallinna, kus Eugenia isa Samuel Gurin asus tööle Tallinna Juudi Gümnaasiumi direktorina, õiendades ühtlasi kõik vajalikud eksamid ja omandades Eesti Vabariigi kodakondsuse.

Eugenia Gurin-Loov lõpetas 1940. aastal Tallinna Juudi Gümnaasiumi. Sõjaaastad (1941-1944) möödusid põgenikuna Nõukogude Liidu tagalas. Aastail 1948-1952 õppis ta Tallinna Polütehnilise Instituudi majandusteaduskonnas. Pärast TPI lõpetamist tegi ta pedagoogitööd Tallinna Rahanduse ja Krediidi Tehnikumis, Tallinna Polütehnilises Instituudis ja Tallinna Pedagoogilises Instituudis. 1968. aastal kaitses Eugenia Gurin-Loov väitekirja majanduse alal ning sai majandusteaduste kandidaadi kraadi ja dotsendi kutse.

1988. aastal valiti Eugenia Gurin-Loov Eesti Juudi Kultuuri Seltsi Nõukogu esinaiseks, hiljem Eesti Juudi Kogukonna aseesinaiseks. Ta oli ka Samuel Gurini nimelise heategevusfondi direktor. Eugenia Gurin-Loov tegi aastate jooksul väga suurt tööd Eesti juutide kultuurielu taastamiseks ja ajaloo jäädvustamiseks. 1994 . aastal ilmus tema sulest raamat “Suur häving”, mis käsitleb Eesti juutide holokausti ning sisaldab muu hulgas natside käe läbi hukkunud eestijuutide nimekirja. 1998. aastal ilmus Eugenia Gurin-Loovi raamat “Tallinna Juudi Gümnaasium”.

Hüvastijätmine Eugenia Gurin-Looviga toimub 12. aprillil kell 11.00 Tallinna Juudi Kooli aulas (Karu tn. 16) ja muldasängitamine Rahumäe Juudi Kalmistul kell 12.30.