”Seadsime juba eraldi suure kausta sisse kõigi vabatahtlike registreerimiseks.”

Huviliste sõnum on Paadami sõnul enamasti üks: inimestel on meeletult hea meel, et Eesti sai võimaluse eurovisioon korraldada ja nad tahavad ürituse õnnestumisele kuidagi kaasa aidata.

SERBO-HORVAADI KEELE OSKAJAD HINNAS. Paadami sõnul vajab eurovisioon vabatahtlikena näiteks delegatsioonide giide ja kõikvõimalike info- ja teeninduslaudade töötajaid. ”Mul ei ole isegi hetkel veel täit ülevaadet kõigi nende võimaluste kohta, kus vabatahtlikke saaks rakendada, aga üks on kindel - kõik eurovisioonil töötavad inimesed peavad olema väga head keelteoskajad,” rõhutas Paadam. ”Võõrkeelte valdamine on vabatahtlike valimisel määrav, eriti hinnatud on muidugi eksootiliste keelte valdajad,” lisas ta. ”Kui leidub serbo-horvaadi või rumeenia keelt valdavaid vabatahtlikke - andku ainult märku!” Kõige parem viis endast ETV-le teada anda on saata e-mail aadressil eurolaul@etv.ee, kindlasti tuleks lisada oma täpsed kontaktandmed ja märge keelteoskuse kohta.

”Mõistagi on ka valdkondi, kus vabatahtlikke kasutada ei saa, näiteks turvamehed ja teleülekandega otseselt seotud inimesed peavad ikka olema professionaalid,” täpsustas Paadam.

Eurovisiooni korralduses soovib Paadami sõnul kaasa lüüa ka terve rida firmasid. ”Turvameeskond, helitehnika, valgus, toitlustamine, transport, hotellindus jne,” loetleb Paadam valdkondi, mida esindavad firmad on tema poole pöördunud. ”Kui ma ütleksin, et Eesti Televisioon on saanud eurolaulu korraldamiseks miljoneid koostööpakkumisi, siis ma liialdaksin, aga huvilisi on tõesti palju,” ütles Paadam.”

EESTI TEEB EUROVISIOONIST UUE INTERNETILEHEKÜLJE. Paadami sõnul on juba juttu olnud ka järgmise aasta lauluvõistluse tarvis korraliku ingliskeelse internetisaidi tegemisest. ”Tavalisele koduleheküljele lisandub ju veel kontserdi otseülekanne internetis - miks mitte teha ka seda, see on ju tänapäev.”

Paadami sõnul pole olemas üldjuhendit, mille järgi eurovisiooni lauluvõistlust korraldada. ”Kõige üle otsustavad ja kõige eest vastutavad korraldajad, üldist EBU-poolset juhendit pole iial olnud.”

OSALEJATE NIMEKIRI LAHTINE. ETV-s on eurovisiooni korraldamine praeguseks järgus, mil komitee valmistab ette vastuseid küsimustele, kas Eesti korraldab lauluvõistluse ja kui, siis millal ja millise eelarvega. EBU-le annab Eesti Televisioon nendes küsimustes vastuse 11. juuniks.

”Põhiline on praegu see, et saaks rahalise poole joonde,” ütles Paadam.

Milliste riikide laulud järgmise aasta eurovisioonil võistlevad, ei ole Paadami sõnul veel üks-ühele selge. ”Süsteemi, mille järgi automaatselt pääseb edasi 15 selle aasta paremat, nüansse tõlgendatakse erinevalt ja mina ütlen, et osalejate nimekiri pole kindel enne, kui see EBU-st must-valgel siia saadetakse,” ütles Paadam. Juhul, kui Eesti otsustab eurovisiooni korraldada, saabub 18. juunil Tallinnase EBU-st Christine Marshall.