“Praegu ETV ümber tekkinud debati puhul pooldan küll igal juhul Urmi jätkamist,” kinnitas keskerakondlasest ringhäälingunõukogu aseesimees Peeter Kreitzberg. Tema hinnangul on Urmi viimaste päevade teravad avaldused eurovisiooni ärajätmisest tingitud sundseisust, sest valitsus pole välja töötanud stabiilset ringhäälingu rahastamise alust.

“Arvan, et Urm on õige mees oma kohal, seda tõestavad ka tema viimase aja energilisemad ja jõulisemad sammud,” lisas Kreitzberg.

Mõõdukate erakonda kuuluv Hagi ·ein ütles, et ei näe Urmi väljavahetamiseks põhjust. “Inimlikust seisukohast on Urmi käitumine olnud mõneti mõistetav, sest olukord on väga keeruline,” sõnas ta. “Ja mul on tunne, et valitsuse otsus ETV laenu garanteerimise osas ei olnud ettevalmistatud ja pädev. Küsimus Urmi mahavõtmisest ei seisa praegu küll kuskilt otsast püsti.”

REILJAN SÜÜDISTAB VALITSUST. Sheini sõnul üritab ringhäälingunõukogu tänasel istungil pigem leida võimalusi, kuidas olukorda stabiliseerida. “Praegu on ahi nii kuum, et iga asi läheb peale kuni selleni, et erakanalid hakkavad eurovisiooni korraldama,” lisas ·ein.

Kindlat vastuseisu Urmi mahavõtmisele avaldas ka Rahvaliitu kuuluv Villu Reiljan, kelle sõnul ei saa Urmile midagi ette heita. “Kui Urm peaks homme maha võetama, peaks kogu eesti rahvas tagajalgadele tõusma,” ütles ta. “ETV segadused on põhjustanud valitsuse tahtmatus segast olukorda lahendada.”

Ringhäälingunõukogu isamaaliitlasest esimees Tiit Sinissaar lausus, et küsimuse Urmi mahavõtmisest püstitas ajakirjandus. “Kui mõni nõukogu liige peaks selle küsimuse tõstatama, siis me seda ka arutame,” ütles ta.

Keskerakonda kuuluv Silva Tomingas ei osanud öelda, kuidas ta võimaliku umbusaldushääletuse korral talitab. “Ma ei pea küll õigeks kõiki Urmi esitatud avaldusi, kuid otsuse teen enne kõikide asjaoludega tutvumist,” sõnas ta.

Reformierakondlane Ignar Fjuk ütles, et otsustab võimaliku umbusalduse korral hääletamise pärast ETV juhtide selgituste kuulamist.

FJUK: ASI KOOMILINE. ”Näib, et ETV juhatus pole endale kõige lihtsamaid juhtimisküsimusi selgeks teinud, mistõttu juhatuse liikmed esinevad sageli vastukäivate ja vastutustundetute avaldustega,” sõnas Fjuk. “Vajab selgitamist, kas siin on tegu ajutise ja ülemineva nähtuse või sügavama probleemiga. Igatahes on asi viimasel ajal muutunud koomiliseks.”