“Mingeid eritingimusi võrreldes teiste eurovisiooni lauluvõistlust läbi viinud riikidega Eesti ei saa,” kinnitas lauluvõistluse korralduskomitee juhatuse liige ja Eesti Televisiooni (ETV) arendusdirektor Jaanus Kõusaar. Tema sõnul suudab ETV võistluse korraldamisega seotud organiseerimistöö enda õlule võtta, kuid vajab EBU-lt eelkõige tehnilist abi.

“Praegu käib täpsustamistöö, millist konkreetset tehnilist abi me vajame ja ka EBU esindajad on öelnud, et kui meil on midagi hinge peal, siis küsige aga,” sõnas Kõusaar.

Tema kinnitusel ei ole tehnilise abi palumises midagi erakordset, sest ka EBU on huvitatud võimalikult heast teleülekande kvaliteedist ning võistluse õnnestumisest. Sarnast abi on EBU eurovisiooni korraldajatele andnud ka varasematel aastatel.

Kõusaare sõnul käib praegu eurovisiooni korraldamiseks ülesannete kalenderplaani koostamine, kuid ta ei soovinud seda täpsustada.

Lauluvõistluse toimumiskohana pidas Kõusaar võimalikuks nii valmivat Saku Suurhalli kui ka Lilleküla staadionit. Lõpliku otsuse koha üle langetab ETV koos EBU esindajatega.

EBU ja ETV esindajad jõudsid 47. eurovisiooni lauluvõistluse korraldamises kokkuleppele esmaspäeval, kui otsustati, et üritus toimub Tallinnas järgmise aasta 25. mail.

Rahastamises ja tehnilistes detailides kavatsevad pooled kokku leppida järgmistel kohtumistel.

Eurovisiooni lauluvõistlus on maailma vaadatumaid teleülekandeid, mida jälgib enam kui 100 miljonit inimest. Eestile tagas õiguse lauluvõistlust korraldada Tanel Padari ja Dave Bentoni võit tänavusel lauluvõistlusel Taanis.