Killandi ütles Eesti Päevalehele, et TV1 omakapitali suurendamiseks läheks vaja mitmeid miljoneid kroone, kuid konkreetset summat ta nimetada ei soovinud.

“Jutt on ikka miljonitest, aga ma ei tahaks omaniku või nõukogu nõusolekuta sellest rääkida,” lausus Killandi. Ta lisas, et negatiivne omakapital on tingitud varasemate aastate kahjumitest.

“Perioodide kahjumid liituvad,” lausus Killandi. “Iga järgmise aasta omakapital on sellevõrra väiksem, kui omanik ettevõttesse raha sisse ei pane.”

TV1 juhi sõnul kannatab nende firma pideva alafinantseerimise all, kuid telejaama poolakast ainuomanikku pole õnnestunud probleemide lahendamiseks kätte saada.

“Suvel ta korra käis siin,” lausus Killandi, kes ei taha avalikustada omaniku nime. “See kohtumine oli väga lühike. Ta võttis meie ettepanekud ja materjalid kaasa, kuid pärast seda on meie suhted katkenud ja mul ei ole mingit võimalust olnud talt vastuseid saada.”

Killandi ütles, et telejaamal on probleeme töötajatele palkade maksmisega, kuid tema sõnul on see hooajaline ning tavaline.

“Igal aastal on alati mingil hetkel igas televisioonis probleem, et kuidas töötajate palgad välja maksta,” lausus Killandi. “Suve käibed ei ole piisavad, et lisaraha leida, aga see on normaalne.”

TV1 juhi sõnul on nende telejaam oma tegevust seni finantseerinud reklaamirahast, kuid nüüd on käes sügisene mõõnaperiood, kus peaks telekanalile lisafinantse leidma.

Killandi ei osanud öelda, kuidas TV1 töötajad telejaama võimalikku likvideerimisse ja töökoha kaotusse suhtuvad.

“Ma loodan, et töötajad on rahulikud,” lausus Killandi. “Muidugi, väike stress on meil kõigil, sest on teadmatus tuleviku suhtes.”

Tekkinud olukorra lahendamiseks kutsus Killandi kokku firma aktsionäride ja nõukogu liikmete erakorralise koosoleku, mis toimub 18. septembril Tallinnas.

Kevadel lõpeb TV1-l ka tegevuslitsents, kuid Killandi sõnul on üsna kindel, et kultuuriministeerium seda pikendab.

“Meil on kokkulepe kultuuriministeeriumiga, et kui me õigeaegselt, vastavalt seadusele ettenähtud korrale esitame taotluse, siis korraldatakse konkurss ja meil on suured Ïansid see võita,” rääkis Killandi. “See on alati kõikide litsentsikonkurssidega nii, et tavaliselt ikkagi see võidab, kes eelmine omanik oli.”

TV1 omanik on ametlikult Poola firma Polsat Media TV, kellele kuulub ka telejaam LNT Lätis ning Baltijos TV Leedus.

Leedu ajalehe Atginimas andmetel otsib Polsat Baltimaade telejaamadele ostjat ning TV1 ja Läti LNT vastu võib huvi tunda Ühendriikide meediakontsern News Corporation. Baltijos TV on aga jõudnud pankrotieelsesse seisundisse.

TV1 omanikfirma Eesti Sõltumatu Televisiooni AS sai möödunud aastal 23,94 miljoni krooni suuruse käibe juures 32,11 miljonit krooni kahjumit.

1999. aastal oli 25 töötajaga Eesti Sõltumatu Televisiooni ASi käive 25,93 miljonit krooni ja kahjum 57,86 miljonit krooni.