Praegu on veel vara öelda, kui palju täpselt pileteid müüki läheb, sest arv sõltub eelkõige sellest, millised saavad olema lava mõõdud ja kuidas hakkab paiknema tehnika, lausus Eurovisiooni lauluvõistluse peakorraldaja Juhan Paadam.

Samas arvestab ETV, et müüki läheb umbes 3000 piletit ning umbes samapalju kohti on Eurovisiooni reglemendi kohaselt reserveeritud välisdelegatsioonidele.

“Ehkki Saku Suurhall peaks mahutama kuni 10 000 inimest, on selge, et finaalvõistlust nii palju inimesi vaatama ei pääse,” ütles Paadam. Tema sõnul pole veel selge, kui palju hakkab Eurovisiooni lauluvõistluse pilet maksma. “Ma ei tahaks hakata sellel teemal spekuleerima,” lisas Paadam.

Tänavu Taanis toimunud võistlusel maksis pääse ligi 1700 Eesti krooni.

Eurolaul 2002 kommunikatsioonijuht Raivo Suni lausus, et seni pole piletimüügisüsteemi kindlaks määratud, täpsemalt otsustatakse süsteemi üle novembris.

Suni sõnul hakatakse pileteid müüma nii järgmise aasta 25. mail toimuvale lõppkontserdile kui ka kahele peaproovile. Peaproovide piletid saavad olema märksa odavamad.

Seni on ETV-st Eurovisiooni lauluvõistluse piletite saamist uurinud põhiliselt välismaalased, eriti soomlased ja rootslased. Huvi on tuntud ka näiteks Iisraelist ja Hispaaniast. Eestlaste piletihuvi on olnud tagasihoidlikum.

Korraldajatel on veel valimata lauluvõistluse logo, mis peaks selguma 20. septembril. Siis saadetakse kaks Eesti parimat võistlustööd hindamiseks Euroopa Ringhäälinguteliidu (EBU) referentgrupile. Pole välistatud, et EBU võib otsustada hoopis enda logo kasuks.

Eurovisiooni lauluvõistluse esialgne eelarve on 6,3 miljonit USA dollarit ehk 110 miljonit krooni. Üritus toimub esimest korda endises Ida-Euroopa riigis.