“Mul on hetkel laual välismaalt laekunud pakkumine,” lausus TV1 juhataja Rait Killandi. “See puudutab kogu teletehnika müüki.” Killandi ei soostunud täpsustama, kes on pakkumise taga. Hind jääb tema sõnul vahemikku kolm kuni neli miljonit krooni.

Killandi kinnitas, et kõige tõenäolisemalt müüakse TV1 bilansis olev vara edaspidi pankrotivarana maha, sellest kaetakse nõuded ning pankrott kuulutatakse raugenuks.

Samas on lisaks Eestis juba tõsist huvi tuntud TV1 saatjate vastu, mille väärtus ulatuks samuti nelja miljoni kroonini.

“Ühelt poolt on loogiline, et grupp, kes saatjate vastu huvi tunneb võiks samamoodi suhtuda ka vabanenud ringhäälingulubadesse,” märkis Killandi.

Kultuuriministeeriumi meedia ja autoriõiguse osakonna juhataja Peeter Sookruus kinnitas, et telefonitsi on nii Eestist kui välismaalt ringhäälingulubade osas pinda sondeeritud.

“Selleks oleks vaja aga konkurss välja kuulutada ja see ei ole nii lihtne protsess,” märkis Sookruus. “Täiesti võimalik, et keegi tahaks turule tulla, samas kardan, et senised kogemused on siiski pakkunud piisavalt mõttematerjali.”

Killandi polnud kellegi teise huvist ringhäälingulubade vastu kuulnud. “Võib-olla oleks seal seos näiteks saatjatega olemas,” ütles ta. “Kuid saatjad pakuksid huvi ilmselt telekanalitele, mis tahaksid näiteks oma leviala parandada.” Killandi vihjas muuhulgas TV3 huvile.

TV3 juht Toomas Vara väitis eile, et nende huvi ei pea paika. “Tõsi, mõne väiksema asja osas ehk küll, kuid muu pole tõsine teema,” lisas ta.

Meediaärimehe Rein Langi hinnangul pole TV1 pankrotivarast midagi osta. “Muidugi saaks samas olemasoleva võileivahinna eest kätte ning poole kallimalt edasi müüa,” lisas Lang. “Neid hulle, kes litsentsi tahavad, on oluliselt vähem,” rääkis Lang. “Vene poliitikud on varem uurinud võimalust.”

Kui aga keegi reaalset huvi tundma hakkab, siis mina otsiksin küll seoseid idanaabriga, märkis Lang.

Killandi kinnitusel oli kogu TV1 tehnika soetamismaksumus 20 miljonit krooni.