Tallinna Tähetorni rajaja. Peep Kalv osales mitmetes rahvusvahelistes muutlike tähtede vaatlusprogrammides ja arendas praegu Tallinna Tehnikaülikoolile kuuluva Tähetorni vaatlusinstrumendid tasemele, mida ei häbeneks ükski tänapäeva suur observatoorium.

Vaatlejana kuulub talle kahtlemata esikoht Eesti astronoomide seas, seda enam, et suurlinna tingimustes vaatlemine on omaette kunst. Kui keegi suudaks kokku lugeda jalajäljed, mille Peep Kalv jättis Glehni pargi ja oma Mustamäe kodu vahele, on neid vist küll rohkem kui tähti taevas.

Saanud hariduse Tallinna Pedagoogilises Instituudis, jäi ta kogu oma eluks Õpetajaks – seda nii Tallinna koolides ja kõrgkoolides astronoomiat õpetades, Tähetornis noori huvilisi juhendades, esinedes raadios, televisioonis ja avalikel loengutel ning muidugi kirjutades.

POPULARISEERIJA. Teine esikoht kuulub talle kindlasti populaarsete artiklite, raamatute, tõlgete ja muu kirjavara loojana. Ta oskas keerulisena näiva teaduse lahti kirjutada nii, et iga lugeja sellest aru sai, samas ei teinud ta kunagi järeleandmisi teaduslikule täpsusele. Mitmedki meie astronoomid on oma elukutse valikul saanud innustust Peep Kalvi kirjatükkidest või suhtlemisest temaga Tallinna Tähetornis.

Üks särav täht on kustunud. Peep Kalvi elutööst jäävad jäljed teaduslike ja populaarsete kirjutiste ning muidugi Tallinna Tähetorni näol. Ning jäävad mälestused toredast inimesest, kes andis nii palju astronoomiateaduse ja eesti rahva vaimukultuuri jaoks.