Viimsi vallasekretäri Eda Ilvese sõnul teatas Amarülluse 4 asuv firma oma rendilepingu eesseisvast lõppemisest juba novembris. "Nad taotlesid varem meilt ametlikku tegevusluba majutusteenuse osutamiseks," meenutab vallasekretär. Vallavalitsus keeldus, viidates naabrite kaebustele. Ootamatult teatas firma, et loobub tegevusloa taotlemisest seoses rendilepingu lõppemisega.

"Alguses pidid lahkuma jõulude ajal, siis uuel aastal ja nüüd 10. jaanuaril," teab üks naaber. "Ma olen ise nende inimestega korduvalt rääkinud ja selline jutt oli, et nad lahkuvad detsembri lõpus. Käisin uue aasta paiku ja maja oli tühi," räägib tundmatuks jääda sooviv politseinik. "See ei tähenda, et nad tegevuse lõpetavad. Nad panevad maja mujal püsti."

Bordellist oldi teadlik nii vallavalitsuses kui ka politseis, kuid sulgeda ei suutnud seda keegi. Harju kriminaalpolitsei komissar Margus Kotteri sõnul käisid nad Amarülluse tänava "firmat" kontrollimas kolmel korral, viimati 13. novembril. Ühtegi kriminaalasja ei algatatud.

Oktoobris kirjutas Eesti Ekspress Viimsi vallamajast poole kilomeetri kaugusel tegutsevast "puhkemajast", mis oma teenust Tallinna taksojuhtide vahendusel reklaamis. Teenindati peamiselt põhjanaabritest kundesid.

Kahtlase kuulsusega maja oli registreeritud Irina Tihhomirova nimele. Väidetavasti oli maja tegelik omanik tema elukaaslane, allilmas hästi tuntud ärimees Viktor šapovalov, kes on seotud Mähel asuva Ecolandi motelli ja ühe ehitusfirmaga. Kinnitamata andmetel on elukaaslased Tihhomirova-šapovalov seotud mitme teise lõbumajaga.

Mihkel KÄRMAS