Eelmise aasta novembris toimunud 10. Stockholmi Rahvusvahelise Filmifestivali programmis “Northern Lights” võitis “Ristumine peateega” Rahvusvahelise Filmikriitikute Föderatsiooni auhinna kui Põhja- ja Baltimaade eriprogrammi tähelepanuväärseim film.

“Mängufilmi “Ristumine peateega” edu saladus peitub originaalses algtekstis (Jaan Tätte samanimeline näidend), professionaalses rahvusvahelises meeskonnas ja õieti jaotunud kokkuhoidlikus eelarves” konstateeris filmi produtsent ja režissöör Arko Okk.

Arko Okk on filmihariduse saanud Moskva Filmiinstituudis filmioperaatori erialal. Ta on ühtlasi ka teise eelmisel aastal linastunud täispika mängufilmi “Lurjus” ( rež. Valentin Kuik) operaator-lavastaja.

“Ristumine peateega” kogus eelmisel aastal Eesti kinodes 5875 vaatajat, olles seega üks vaadatumaid Euroopa filme meie kinodes. Filmi maksumus oli 1,7 milj. Eesti krooni.

Samaaegselt Hong Kongi Filmifestivaliga esindab “Ristumine peateega” Eestit veel 18. Uruguai Rahvusvahelisel Filmifestivalil Montevideos (15.04.- 30.04.2000).