“Oo jaa, temast oli juba saarele saabudes üsna palju juttu,” ei jäänud seksikas Zane märkamata ka saatejuhile Emil Rutikule.

Rutiku sõnul torkas Läti beibe sellepoolest silma, et hoolitses kogu aeg oma välimuse eest. Neiu ülipikki roosasid küüsi võrdleb ta aga tikutopsidega. “Olid ikka väga pikad!” kinnitab Rutiku.

“Hämmastav, et saarel veedetud tervest kuust hoolimata püsisid piiga küüned sama ilusad kui saabudes,” imestab ka TV3 avalike suhete juht Annika Remmel. Peale ülipikkade küünte kuulusid Zane imago juurde ka seksikad bikiinid.

Musta leiba nappis

Korraldajate hinnangul oligi kõige vallatum ja nooruslikum võistkond Lätist.

Leedukad olid tõsised ja hoidsid omaette - nende ainus siht oli võistluse võit. “Eestlasi iseloomustas ühtlaselt roheline riietus nagu metsavendadel ja valmidus süüa kuu aega jutti ainult hapuoblikaid ning juurikaid,” pajatab Remmel.

Kuu aja jooksul ei juhtunud üksikul saarel viibijatega olulisi õnnetusi. Süngemad hetked olid pool miljonit krooni maksnud telekaamera merrekukkumine ja ühe Läti Robinsoni tahtmatu kirvehoop vastu oma jalga.

Viimastel päevadel oli kõige raskem Leedu Robinsonidel, kes ei osanud toiduvaru terveks kuuks ära jagada ning sestap jäid peaaegu nälga. Eestlased olid seevastu kõige kokkuhoidlikumad. Nad sõid korraga vähe ja läksid vahel isegi tühja kõhuga magama. See-eest oli neil kuni ürituse lõpuni iga päev midagi hamba alla pista.

Puudust tundsid Robinsonid eelkõige raadiost, hapukoorest, mustast leivast ja pehmest tugitoolist.

Eestlased jõudsid, muide, kolme nädalaga ehitada koguni kaks WC-d (esimene lagunes lihtsalt ära) ja peale selle ühele ilusale roomajale ka päris oma suitsusauna.

Robinsonid kolisid ühte

Viimase nädala elasid Läti, Leedu ja Eesti võistkonnast sõelale jäänud kolm viimast Robinsoni koos. Seks puhuks ehitasid nad endale isegi uue “kämpingu”. “Suhtlemine käis peale käte-jalgade ka vene keeles ning omavaheline läbisaamine oli väga hea,” kinnitab Remmel.

Küsitletu sõnul olid kõige kurvemad hääletamised, kus taas pidi keegi võistkonnast ja saarelt lahkuma. Nii enne kui ka pärast seda võeti Robinsonidelt intervjuusid, kus nad oletasid, kes võiks olla järgmine saarelt lahkuja. Ka minemahääletatu sai oma tunnetest rääkida.

30. septembril TV3 ekraanile jõudva seriaali “Robinson” võtted on läbi. Võitja on selgunud, kuid tema nime hoitakse hoolikalt saladuses. SL Õhtuleht teab vaid niipalju, et Lätist jõudis finaali ahvatleva välimusega Zane.

Eesti võistkonnas trotsisid Hiiumaa lähedal asuva Kõrgelaiu karme tingimusi Riina, 51, Inga, 26, Dimitri, 25, Sven, 30, ja Rainer, 29. Igal nädalal hääletasid võistkonnad endi seast ühe liikme välja.

Emil Rutiku pakkis neljapäeval saarel asju ja tema kaaslased koristasid ümbrust prahist. “Võib öelda, et projekt õnnestus,” kinnitab Rutiku salapäraselt.

Tarmo Michelson