"Kuna piirivalve täidab ka riigikaitselisi ülesandeid, siis peaks seda juhtima sõjaväelise auastmega juht," ütles siseministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. "Sellest lähtuvalt esitas endine piirivalvejuht ja praegune kaitseväe juhataja kontradmiral Tarmo Kõuts presidendile Heina kandidatuuri Eesti sõjaväelise auastme saamiseks,"

Tema sõnul nimetab siseminister kolonel Harry Heina piirivalveameti peadirektoriks kolmapäeval.

Riigikantselei juures tegutsev kõrgemate riigiametnike konkursi- ja atesteerimiskomisjon tunnistas Harry Heina sobivaks piirivalveameti peadirektori kohale 4. oktoobril.

Siseminiser Tarmo Loodus teatas oma soovist nimetada Hein piirivalveameti peadirektori ametikohale pärast riigikogu otsust nimetada selles ametis olnud kontradmiral Tarmo Kõuts kaitseväe juhatajaks.

1945. aastal sündinud Harry Hein töötab alates 1991. aastast päästeameti peadirektorina, aastatel 1981-1991 oli ta Eesti NSV tsiviilkaitse staabi ülem, teatas riigikantselei pressiesindaja BNS-ile.

Hein on lõpetanud Leningradi kõrgema sõjakooli ning Frunze-nimelise sõjaväeakadeemia üldvägede ja staapide operatiiv-taktikalise juhtimise erialal. Samuti on ta läbinud täienduskursused kodanikukaitse ja päästetööde alal Norras, Soomes ja Ameerika Ühendriikides.