Lääne maakohus jättis 31. oktoobril rahuldamata hagi, milles Tamm nõudis oma au ja väärikuse taastamist.

Tamm taotles, et Tatjana Valdmaa vabandaks tema ees Eesti suuremates meediaväljaannetes. Rahalist kompensatsiooni Tamm Valdmaalt ei taotlenud.

"Taotlen minu kohta levitatud vale ümberlükkamist," ütles Tamm. "Kostja on väitnud, et olen teda petnud ja eksitusse viinud. Soovin tema avalikku teadet, et ei ole seda teinud," ütles praegu Tallinna Haabersti linnaosa valitsuse õigusnõunikuna töötav Tamm.

Kohus leidis, et Tamme hagi ei ole põhjendatud, ütles ETAle Lääne maakohtu kohtunik Aita Rajavere. "Kohus leidis, et Tatjana Valdmaa ei ole Tamme au teotanud," lisas Rajavere.

Valeandmete levitamine sai Tamme väitel alguse 1998. aasta jaanuaris ja veebruaris, mil Eesti Päevaleht avaldas kaks artiklit. Kohtus püüdis Tamm tõestada, et ei osalenud Jegorowi kinnistuga tehtud tehingutes.

"Tamm ja Tenno on eri inimesed, mina olin lihtaktsionär, Tenno juhatuse esimees," lausus ta. Valdmaa esindaja, vandeadvokaat Kaido Pihlakas ütles kohtus, et Tamme nõuded on alusetud.

Tatjana Valdmaa pöördus kaitsepolitseiameti ja ajakirjanduse poole pärast seda, kui selgus, et temale antud lubadusi polnud täidetud ja teda oli petetud, lausus Pihlakas.

Tamm ja tema äripartner Kalle Tenno omandasid 1996. aastal Tallinnas Raekoja platsil asuva nn Jegorowi kinnistu haldamiseks loodud aktsiaseltsist kumbki 10,9 miljoni krooni väärtuses aktsiaid.

Kaupmees Jegorowi kinnistu oli tagastatud tema tütrele Tatjana Valdmaale, kellele pärast aktsiate jaotust jäi kolmandik 34 miljoni krooni suurusest aktsiakapitalist.

Tamm ja Tenno on riigikohtu otsuse kohaselt kohustatud kumbki maksma riigile miljonitesse kroonidesse ulatuvat tulumaksu, kuna nad mõlemad olid saanud töötasuna üle 11 miljoni krooni eest aktsiaid.

Tamme sõnul sai ta aktsiad, kuna Valdmaa soovis pärast ligi kolm aastat kestnud koostööd tagastatud vara hooldamisel, et Tamm osaleks võrdse vastutusega aktsionärina naisele kuuluvat kinnisvara omavas äriühingus.

Tamm on põhjendanud tulumaksu maksmata jätmist asjaoluga, et ta sai aktsiad Tatjana Valdmaalt kingitusena.

"Lääne maakohus tuvastas korduvalt, et aktsiate üleandmine toimus kinkevormis ning et sel juhul tulumaksu nendelt seaduse kohaselt tasuda ei tule," märkis Tamm.

Riigikohtu seisukohalt tegid aga Tamm ja Tenno Valdmaale seoses kinnistu tagastamise ja haldamisega tööd, ning asjaolu, et töötasuna anti aktsiad üle kinkelepinguga, ei vabasta neid kohustusest tasuda nende pealt tulumaksu.

Valdmaa ei soovinud aktsiaid Tammele ja Tennole kinkida, vaid aktsiatega kompenseeris ta meeste poolt tehtud töö, märgitakse kohtuotsuses.