New Yorgi kuulsate eakamate võõrustajannade salongides aga muutuvad sihvakad blondid piigad - oma vanavanaisa Conradi hotellivaranduse pärijannad - üha enam ja enam veetlevateks paariateks.

Palm Beachilt Long Beachini, mis on Parise (19) ja Nikki (17) lemmikpaigad mürtsutegemiseks, kostab pidevat nurinat, et multimiljoniliste usaldusfondidega õeksed seavad noorema põlvkonna halba valgusse. Kui vana kaardivägi oli oma tuntuse üle küll uhke, kuid püsis nähtamatuna, siis Hiltonid - nagu ka ülemaailmne hotellikett, millele nad võlgnevad oma varanduse - näitavad ennast, kus ja kunas vähegi võimalik.

Ööklubide VIP-ruumide püsikliente Hiltoneid võib näha kõige lühemates seelikutes ja võrksukkades varahommikuni pidutsemas, kusjuures nad ei hooli suuremat meediast, mis talletab kõik nende piinlikud hetked.

Vastikud litsid ja hoorad!

Paris on neist kahest kurikuulsam. Näiteks jaanuaris teatas The New York Post, et ta korraldas stseeni Crazy Horse Too's Las Vegases, nimetades strippareid "vastikuteks litsideks" ja "hooradeks", misjärel turvamehed teda ennast eksikombel strippariks pidasid. Kui talt küsiti mõnd isikut tõendavat dokumenti, olevat ta karjunud: "Mu vanaisa ehitas selle linna. Kas te, poisid, üldse ajalehti ei loe? Kas te üldse oskate lugeda?"

Paris jagab korterit kahe Playboy jänkuga ja oli kunagi romantiliselt seotud Leonardo DiCaprioga. Nüüd kurameerivat ta "Terminaator 2" staari Eddie Furlongiga, ent kui viimane viibis ravil, nähti teda linnas koos poksija Oscar De La Hoyaga.

Kuna mõlemad õed on moe ohvrid, kannavad nad Fendi, Dolce & Gabbana, Gucci ja Prada värskemaid mudeleid. Väärikamad suurilmadaamid, keda niigi ärritavad pidevad kuulujutud tüdrukutest, sealhulgas lugu nende sündsusetust käitumisest poistega New Yorgi ööklubis Moomba, pidid rabanduse saama, kui nägid Vanity Fairis fotot Parisest. Neiu oli peaaegu palja ülakehaga ja näitas keskmist sõrme oma vanaema häärberile Beverly Hillsis, kaelas maitsekat omadussõna RICH (RIKAS) kandev kaelakee. Juuresolev artikkel kujutas Parist kui ülbet, ärahellitatud jõnglast, kes annab oma nooremale õele halba eeskuju.

Krabas põrandalt poisse

Ja tõepoolest, paistab, et Nikki käib varmalt oma õe kõrgete kontsade jäetud jalajälgedes: väidetavalt krabas ta tantsupõrandalt poisse ja suudles neid ühel peol ülikonservatiivses River Clubis. Hiljuti ilmus ta ühele üritusele kõrgetel kontsadel ja mikrominis, must rinnahoidja pluusi alt paistmas, ning imes läbi kõrre shampanjat. Üks peokaaslane ütles, et Nikki püüdis lihtsalt oma vanemat õde järele ahvida.

Mõlemad Hiltonid näivad olevat lõputult kaugel väärikatest teismelistest pärijannadest, kes kaunistasid Manhattani kokteilipidusid 25 aastat tagasi. "Tänapäeval on seltskonnamaastikul tüdrukud, kes ei tea daamiks olemisest kõige vähematki," toriseb üks seltskonna sisekondne.

Selge see, et tüdrukute säärased etteasted on ülejäänud klannile vastukarva. "Mul on häbi, et Paris ja Nikki Hilton on mu sugulased," ütles neljanda põlve Hilton Celeste Hines.

Õekeste emal Kathy Hiltonil on koguni õnnestunud vihale ajada õpetajad Manhattani koolis Dwightis, kus Paris kunagi õppis, väites, et ta tütar oli erakordselt tark, kuid pidi koolist lahkuma, kuna teda kiusati taga. "Pr Hilton andis sulaselget valeinformatsiooni Parise õppeedukuse ja tema väga lühiajalise viibimise kohta Dwightis," ütles kooli direktor Celia Rea. "Minu teada ei esitatud koolis ühtegi kaebust tagakiusamise kohta."

Endine modell ja näitleja Lauren Hutton oli kohkunud, kui sai teada, et Hiltoneid nimetati tema ristitütarde, kunstnik Julian Schnabeli laste Lola (19) ja Stella (17) teismelisteks võistlejannadeks. 14aastaselt olevat tüdrukud ägedalt võidelnud, et esimesena The New York Posti veergudele pääseda, ning pidanud sõda selle nimel, kes paremini riides käib. "Säärane võitlus kõlab nagu väljamõeldis," ütles Hutton. "Lola ja Stella ei paneks surres ka jalga selliseid kingi, nagu kannavad Hiltonid, rääkimata poseerimisest nondele fotodele."

Mõned õeste eakaaslastest on aga nende suured toetajad. Kui Hiltonid kujunesid Vogue'i võrguküljel rahakate noorte seas kõige rohkem tagaräägitavateks inimesteks, astus lähedane sõber Samantha Ronson nende kaitseks välja. "Need on kibestunud inimesed, kes neist sääraseid asju räägivad," ütles ta.

Ei olegi ära hellitatud

Ja ehkki mõned ajakirjanikud väidavad, et Hiltonid on "haledad" kujud, kes võtavad vastu kõik kutsed, kui on teada, et peol osaleb trobikond kuulsusi, on neil ka kaitsjaid.

Edukas Manhattani ajakirjanik Lizzie Grubman ütles, et modellina ja näitlejana pisirollides tööd leidnud Paris on kõva töörügaja. "Ta ei ole ära hellitatud. Ma ei usu, et need tüdrukud räägiksid, kui palju raha on nende vanematel."

Irooniline küll, kuid paistab, et mõnikord unustavad Hiltoni-tüdrukud, kelleks neid endid kõrgseltskonnas nimetatakse. Kui Sean "Puffy" Combsi süüdistati relva toomises ühte Manhattani ööklubisse, mõistsid tüdrukud selle rangelt hukka. "Minu meelest mõned inimesed arvavad, et võivad teha, mida aga tahavad," ütles Paris.

Vanavanaisa tegi äri

Ameeriklase Conard N. Hiltoni (1887-1979) karjäär algas töötajana perekonnahotellis New Mexicos. 1925 ehitas ta esimese Hiltoni nimelise hotelli Dallases. Tänapäeval kuulub Hilton Hotels Corporationile üle maailma 1900 hotelli.

Conradil oli neli last kolmest abielust, tema teine naine oli filminäitleja Zsa Zsa Gabor. Ärimehe poeg Conrad Hilton Junior oli 1950-1951 Elisabeth Taylori esimene abikaasa.

Tom Rhodes, The Sunday Times