Samas tunnistas Vreindlik, et ei oleks tohtinud mullu suvel seisva auto roolis purjuspäi viibides talle vahele jäänud Ellissaarel minema lasta sõita.

Kohtuprotsess jätkub 19. aprillil kohtulike vaidlustega, ütles BNS-ile Julia Vernikova.

Süüdistuse kohaselt sai julgestuspolitsei nooreminspektor Vreindlik eelmise aasta 10. juunil kella 17.30 paiku juhuslikult inimeselt teada, et Pärnu maantee ja Luha tänava nurgal seisab sõiduauto Mercedes-Benz, milles on purjus seltskond.

Vreindlik kontrollis auto roolis olnud purjus Ellissaare (21) passi ja juhiluba, kuid ei koostanud mehele protokolli. Vreindlik jättis tema dokumendid enda kätte ning lubas need kell 21.30 Mustamäel 4000 krooni vastu tagasi anda.

Kuna juhil polnud raha kaasas, siis sõitis ta Jõhvi raha järele. Teel sinna põhjustas purjus juht aga kolme vigastatu ja ühe hukkunuga liiklusõnnetuse.

Õnnetus juhtus mullu 10. juunil Tallinna-Narva maantee 73. kilomeetril Viitna kaupluse ees, kus Toomas sõitis otsa pargitud autole Audi 100 ja kolmele kaupluse ees seisnud inimesele. Mees kihutas sündmuskohalt minema, kuid politsei tabas ta sama maantee 95. kilomeetril.

Auto ette jäänud 17-aastane Tatjana, 15-aastane Ruslan ja 54-aastane Heidi said raskelt vigastada. Heidi suri hiljem Tallinnas Mustamäe haiglas.

Kuni kohtuotsuseni on peatatud Vreindliku teenistussuhe ning ta on ametikohustuste täitmiselt kõrvaldatud. Samuti on talt võetud allkiri elukohast mittelahkumise kohta.

Vreindlik ei tunnistanud end juhtunus eeluurimise jooksul süüdi ning väitis, et saavutas juhiga kokkuleppe autoga purjuspäi mitte sõita ning tagastas tema dokumendid. Samuti ütles Vreindlik eeluurimisel, et Ellissaar pakkus talle ise 300 krooni altkäemaksu, millest ta aga loobus.