Ulfsak ei näe saate jätkamisel enam mõtet, kuna temasõnutsi ajakirjandusvabadust käsitleva telesaate "esto-TV" saatejuhte ahistatakse. "Samas sai ka tõestatud, et ETV pole oma tegevuses vaba, vaid sõltub poliitikute survest, kes nõudsid saate hilisemaks lükkamist," nentis ta.

"esto-TV" rezhissöör Andres Maimik ütles, et kogu saade on langenud väga suure surve alla. "Hämmastav on see, et "esto-TV" on seotud ETV rahastamisega ning tegevus sõltub täitevjõudude tahtest."

"Lisaks sellele, et "esto-TV" võttegruppi ei lastud Riigikogusse nagu teisi ajakirjanikke, vaid pandi saba taha, visati nad ka ajakirjanduseetikat käsitlevalt ümarlaualt hotellist Central välja," lisas Maimik.

Pärast seda kui "esto-TV" tegijad olid pöördunud intervjuusooviga ringhäälingute liidu juhi Urmas Loidi poole, kutsus viimane hotelli turvamehe ja käskis nad ruumist minema kihutada.

Samas olid Urmas Loiti intervjueerinud Raadio Vaba Euroopa ning Maalehe ajakirjanikud. "On arusaamatu, et vaba ajakirjandust ja ajakirjanduseetikat käsitlevale konverentsile on võimaldatud sissepääs vaid valitud ajakirjanikele," ütles Maimik.

"esto-TV" läks konverentsile uurima, millised on nende võttegrupi õigused ja kohustused oma tööülesannete täitmisel.

ETV juhatuse liige ja programminõukogu esimees Ilmar Raag ütles, et kuna saate kohta laekus mitmeid kaebusi, võttis televisioon "esto TV" erilise tähelepanu alla ning vaatas enne eetrisse laskmist üle. Saate sisu eest vastutab produtsentfirma Bestever.

"Kuna aga programminõukogu oli saate heaks kiitnud ja tegu on Eesti telemaastikul omanäolise nähtusega, ei keelanud ETV selle näitamist ja jätkas saate ostmist," ütles Raag.