Isamaaliit peab järjekordset suurkogu laupäeval 14. aprillil 2001 Estonia kontserdisaalis.

Suurkogu algab laupäeval kell 11 ja kestab planeeritult kella 17-ni.

Isamaaliidu suurkogule on piirkonnad valinud 567 delegaati arvestusega üks delegaat iga viie liikme kohta.

Isamaaliit valib laupäeval endale järgmiseks aastaks esimehe ja 14 juhatuse liiget ning kinnitab erakonna presidendikandidaadi.

Seni on oma kandideerimisest presidendiks teatanud Tunne Kelam ja Peeter Tulviste.

"Kelam ja Tulviste on kindlalt kaks enim mainitud persooni viimaste nädalate meedias, nende kohta ilmunud põhjalikest artiklitest ja intervjuudest võiks kokku seada põnevad biograafiad," ütles peasekretär Andres Ammas. "Pean ülimalt tõenäoliseks, et järgmine president tuleb Isamaaliidust."

Tunne Kelam ja Peeter Tulviste on kinnitanud üksmeelset arusaama, et ükskõik kumma võidu korral erakonna suurkogul toetab teine kandidaat igal juhul võitnut. "Hoolimata suurkogu otsusest kas Tunne Kelami või Peeter Tulviste kasuks, läheb erakond edasi nagu üks mees ühe kandidaadi seljataha koondununa," usub Ammas.

Isamaaliidu juhatusse kuuluvad praegu esimees Mart Laari kõrval aseesimees Tunne Kelam ning Jüri Adams, Priit Alamäe, Andres Herkel, Kadri Jäätma, Kalle Jürgenson, Jüri Kaver, Sirje Kiin, Mart Nutt, Ingvar Pärnamäe, Jaanus Reisner, Lauri Vahtre, Trivimi Velliste ja Viljo Vetik.

Eelmine Isamaaliidu suurkogu oli mullu 23. septembril. Siis uut esimeest ega juhatust ei valitud, vaid pikendati Mart Laari ja juhatuse volitusi.