Eesmärgiks on panna rööbaste vahele asfaldi asemel kummimatid. “Seda eelkõige ratastranspordi mugavusi silmas pidades,” täpsustab osakonnajuhataja ja lisab, et loomulikult kuulub tööplaani ka kogu teekatte vahetus. “Tööd algavad 11. augustil, kuigi juba praegu tehakse seal Tallinna Vee tellimusel torutöid,” teab ametnik.

Teetööd kesklinnas on keerulisemad ja kallimad

Teetööde pika tähtaja kohta arvab Kaupo Raadik, et pigem on see antud teatud varuga: “See konkreetne ristmik on suletud 11.-16.augustil, seega suhteliselt kokkutõmmatud aeg,” arvab järelevalveametnik.

Raadiku teada on kogu objekti maksumuseks 4,6 miljonit krooni. “Trammitee rekonstrueerimine moodustab summast üle poole, nii et küllaltki kallis objekt,” möönab ta ja täpsustab, et kesklinna teede remont on alati kulukam kui äärelinnades tehtavad teetööd.

Tallinna kommunaalameti ehitus- ja järelevalve osakonna peaspetsialisti Peep Hundi sõnul on nende amet kõigest tööde rahastaja, tellijaks on Tallinna Teede AS.

Tallinna Teede ASi tootmisdirektori asetäitja Margus Kuusman kinnitab Raadiku öeldut, et sõidutee kate Estonia puiestee ja Pärnu maantee ristumiskohal tehakse korda ning tööesi pikeneb ristmikust 50 meetrit ka Hariduse tänava suunas. “Teatud hetkel ilmselt suletakse sealtkaudu kulgev liiklus täielikult,” möönab Kuusman.

Kui otse ei saa, saab ringi

Tallinna säästva arengu- ja planeerimise ameti regulatsiooni- ja kontrollteenistuse juhtivspetsialisti Taso Erima sõnul toimub 11.-14. augustil puhtalt trammitee ehitus.

“Trammitee kistakse üles ja Kaarli puiesteelt otse Estonia puiesteele ei pääse,” ütles Erima. “Saab sõita piki Pärnu maanteed ja Tõnismäe poolt tulles sealt ka Estonia puiesteele pöörata. Otse Viru suunas aga sõita ei saa,” kirjeldab Erima esimest tööetappi.

15. augustil asfalteeritakse ristmikku ja linnast väljuvat Pärnu maantee suunda kuni Hariduse tänavani. “Siis ei saa ka seal sõita, kuid juba 16. augustiks saab uus teekate peale Tõnismäelt linna suunduvale Pärnu maantee osale,” kirjeldab ametnik tööde käiku.

“Ümbersõitude suunaviitasid kesklinna ei paigaldata,” ütleb Erima ja soovitab autojuhtidel juba varakult mõelda, millist teed valida. Ühe võimalusena ummikusse sattumise vältimiseks soovitab ta keerata Estonia puiesteelt Georg Otsa tänavale ja sealt vasakpööret tehes Pärnu maanteele.

Linn kontrollib teetööd üle

“Samuti on võimalus Kaarli kiriku juurest tulles keerata paremale Pärnu maanteele ja pärast tagasipööret keerata paremale Estonia puiesteele,” pakub juhtivspetsialist autojuhtidele erinevaid liikumisviise.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni sõnul kontrollib linn senisest põhjalikumalt tänavu remonditud teelõikude kvaliteeti.

“Ma ei hakka firmade nimesid nimetama, aga kommunaal-amet on pidanud korduvalt pärast üleantud lõiku remondifirma tagasi kutsuma, et avastatud puudused kõrvaldataks,” ütles Valdmann eile BNSile.

Tallinna linn kulutab tänavu teede kapitaalremondiks 135 miljonit ja teedeehituseks 105 miljonit krooni.

Pärnu maantee teeremont

11.-16. august

Trammid: liinid 2,4 ja 5 ei tööta.

TROLLID: liinid 1,2,3 ja 6 teevad lõpp-peatuse Vabaduse väljaku autoparklas Jaani kiriku lähistel.

BUSSID: liinid 16, 17 ja 23 on suunatud ümbersõidule mööda Suur-Ameerika ja Liivalaia tänavat.

Liin 40 sõidab mööda Paldiski maanteed, Toompiesteed, Rannamäe teed, Mere puiesteed, Ahtri tänavat ja Hobujaama tänavat.

11.-15. august

BUSSID: liinid 9,11, 46 ja 48 on suunatuid ümbersõidule mööda Suur-Ameerikat, Pärnu maanteed ja Estonia puiesteed. Liinid 5 ja 36 on suunatud ümbersõidule piki Estonia puiesteed ja Gonsiori tänavat.

16. august

BUSSID: Liinid 5,9,11,14,18,36,46,48 ja 57 on suunatud ümberõidule mööda liivalaia, Lauteri tänavat ja Rävala puiesteed.

Kadri Paas