Tööjõust Jehoova tunnistajatel puudust ei tule: kuningriigisaali soovis ehitada 360 inimest üle Eesti, kellest saadi vastu võtta vaid pooled. Kohal on ka 50 ehitajat Soomest. Jõgeva inimesi on ehituse juures rakkes 30, peamiselt abipersonalina. Kõik 230 on loomulikult Jehoova tunnistajad.

"Mida kiiremini ehitada, seda odavamalt valmis saab," põhjendas Jehoova tunnistajate Jõgeva koguduse ehituskomitee juht Arvi Pint kiirehitust. Ovts^innikovi sõnul sobib vabatahtlikule tööjõule kiire ehitamine rohkem.

Nädala ajaga ehitatakse Jõe tänavale endise aiandi krundile puitkarkassiga 235ruutmeetrine hoone, milles kasulikku pinda 214 ruutmeetrit ja istekohti 120. Hoone seina pannakse 6500 kollast tellist, katust katab terasprofiiliga plekk. Koosolekusaalil on oma gaasikatlamaja ning põrandavesiküte. Hoone ehituseelarve on 1,6 miljonit krooni, mis Jehoova tunnistajate endi väitel on kõik saadud vabatahtlikest annetustest. Ehitusmaterjalid on kõik Eesti päritolu, Jõgevamaa firmadelt on ostetud näiteks maalritarbeid, killustikku ja mullatöid.

Selliseid koosolekusaale nagu Jõgeval seni Eestis ehitatud ei ole, küll aga Soomes. Üldse on Jehoova tunnistajatel oma majad Haapsalus, Kuressaares, Maardus, Paides, Pärnus, Rakveres, Tallinnas, Tartus, Valgas ja Võrus. Paar nädalat tagasi ehitati samasugusel kiirmeetodil koosolekusaal Viljandisse, Jõgeva on sel aastal teine kiirehitus. Üldse on Jehoova tunnistajatel kavas ehitada igal aastal kaks kuningriigisaali, järgmisel aastal on plaanis Jõhvi ja Narva.

"Kui kasvõi üks nurgake Jõgeva linnast saab endale uue tähenduse, on see suur võit, niisugune ühine töö aga võiks olla ka teistele eeskujuks," leidis linnapea Ants Paju ning lisas, et kõikvõimalikud ehitusload ning muud paberid olid Jehoova tunnistajatel igati korras.