Martti Heino teenistuses oli hulk poisse, kes hankis mobiiltelefone soodusmüükidelt või lihtsalt varastas neid. Heino müüs kauba edasi Eestisse. Mõni aasta tagasi kahtlustati teda ka Rootsist varastatud telefonide IMEI-koodide lahtimuukimises enne seda, kui mobiilid Eestisse toodi. Seda ei suudetud siiski tõestada.

Kuid Eesti-äri ajas Heino üsna ulatuslikult. Ka kadumispäeval oli tema Peugeot´ järelkärus vähemalt 300 telefoni, mis oli samal päeval vaja üle anda Eestist saabunud vahendajatele.

Mõrvas kahtlustatavad 15-16aastased poisid olid meelitanud Heinod ühe oma sugulase suvilasse. Sissesõiduteel passis üks neist väikekaliibrilise püssiga kivi taga ning tulistas meest pähe. Naine jõudis veel hädanumbril helistada, kuid temagi tapeti. Tabatud noorukid tunnistasid, et viisid surnukehad Espoosse, toppisid koos kividega kotti, viisid paadiga merele ja viskasid vette.

Kui algul mõeldi, et maffia-stiilis mõrva võisid sooritada Eesti telefoniärikad, siis nüüd on selge, et kõik Heino alluvad olid Espoo poisid ja läksid tapatööle pärast seda, kui Heino neile palga võlgu jäi.

Tõnis Erilaid