Ringhäälingunõukogu liikmed ei soovinud eile öelda, mida nad kandidaatidest arvavad. “Kui ma praegu kellegi kohta midagi ütleksin, poleks ma ju erapooletu. Pealegi võib esmaspäeval mõni sooviavaldus veel laekuda,” põhjendas ringhäälingunõukogu liige Ignar Fjuk kommentaarist keeldumist.

Anonüümseks jääda soovinud ringhäälingunõukogu liige ütles eile, et ta ei näe kandideerijate seas ühtegi ETV juhi koha väärilist kandidaati ning tõenäoliselt ongi konkurss läbi kukkunud. Ta viitas ka ETV arengukavale, mille riigikogu jõuaks heal juhul kinnitada ehk juuni alguseks. “Samas pole see siiski otseselt seotud ETV juhi valimisega, sest tegu on ikkagi ETV 2003. aasta arengukavaga, mida uus telejuht peaks siis järgima,” lausus nõukogu liige.

Filmimees Mark Soosaar kinnitas, et viis avalduse ETV juhi kohale kandideerimiseks ringhäälingunõukogusse neljapäeval. “ETV on peaaegu täielik vastand Põhjamaade avalik-õiguslikele kanalitele, kus näiteks kultuuri- ja lastesaated on kõige vaadatavamal eetriajal,” ütles Soosaar. Ta lisas, et praeguse seisuga vaadates on kummaline ka ETV arengukava. “See meenutab pigem koolikirjandit. Umbes nii, et kultuuritoimetuses tuleb see ja see saade rohkem. Nii oskab igaüks kirjutada,” kritiseeris Soosaar.

ETV juhiks pürib ka Keskerakonna häälekandja Kesknädal asetoimetaja Allan Alaküla. “Jah, viisin täna tõesti oma avalduse,” jäi Alaküla eile õhtul napisõnaliseks.

Lisaks Alakülale ja Soosaarele kandideerivad ETV juhiks endine Isamaa parlamendipoliitik Jaanus Betlem, Andres Raid, Irina Stelmach, Urmas Espenberg, Roman Märtson ja Priskilla Mändmets.