Nädal järelemõtlemiseks. Mõõdukate erakonda kuuluv ajakirjandusprofessor Marju Lauristin soovis, et nõukogu tutvuks täna põhjalikult kandidaatidega ja võtaks seejärel aega, et järele mõelda ning tuleval nädalal valik teha. Lauristin lisas, et teise vooru pääsemine ei tähenda, et need kandidaadid on parimad. “Nõukogu pidas neid nelja kandidaatideks, kellega pikemalt rääkida,” ütles professor.

Ringhäälingunõukogu üheksast liikmest neli kalduvad Eesti Päevalehe andmeil toetama varianti, mille järgi konkurss kuulutatakse läbikukkunuks ja edasi tehakse mõnele konkursil mitte osalenud inimesele otsepakkumine.

Ülejäänud viis liiget võivad toetada eelkõige Keskerakonnaga lähedalt seotud Allan Alaküla kandidatuuri. Hääletus võib täna ära jääda seepärast, et viiest tõenäoliselt koalitsiooni kandidaadi Alaküla poolt hääletajast üks, Rahvaliidu esimees Villu Reiljan, ei viibi Eestis.

Reiljani puudumisel hääled pooleks. Kui Reiljanit pole kohal, siis jagunevad nõukogu hääled koosolekul pooleks, mis tähendab, et ETV juhti hääletama ei hakata. Samuti lükkub sel juhul edasi tõenäoline katse vahetada välja ringhäälingunõukogu esimees, isamaaliitlane Tiit Sinissaar.

ETV juhikonkursi teise vooru pääsesid lisaks Alakülale Lembitu Kuuse, Mark Soosaar ja Urmas Espenberg. Konkursi nurjumisel võidakse otsepakkumine teha Ilmar Raagile, Margus Allikmaale või Tõnis Arrole.