Lindiskandaal kolmandas klassis. Saarmi sõnul käskis direktor ühel lapsel salaja tundi lindistada, et eelnevalt endast välja viidud kolmanda klassi õpetajat hiljem kompromiteerida. “Muidu väga tunnustatud pedagoog oli endast väljas, ta hääletoon oli hoopis teine kui tavaliselt. Mind šokeeris, et muidu väga rahulik inimene järsku lapsi süüdistab,” oli Saarm hämmingus, “see oli provokatsioon õpetaja suhtes.”

Direktori enda sõnul lindistas laps tundi hoopis vanemate käsul ning diktofon oli tal omal kaasas. “Tundub, et see õpetaja vajab sügavamat ravi, ta karjus õpilaste peale inetute väljenditega,” arvas ta. Silvi Mets on veendunud, et kaebuste taga on laim.

Palve haridustöötajate liidule kolmanda klassi õpetaja töölt vabastamise kohta on valmis kirjutatud ja ootab õpetaja haiguslehelt tagasitulekut. “Ma ei kujuta ette, et võiksime veel koos töötada,” tunnistas Mets. Samal seisukohal on ka kooli õppealajuhataja Anu Sikka.

Kooli juhtkonna sõnul keerab õpetaja üles nii kaastöötajaid, lapsi kui lapsevanemaid. “Pani ennast koos klassiga luku taha ja siis kõik nutsid. Muidugi tunnevad lapsed ennast süüdi, kui kuulevad, et nende pärast peab õpetaja töölt lahkuma,” rääkis õppealajuhataja.

Senta Saarm lisas, et pedagoogilised koosolekud lõpevad sageli avaliku sõimuga. “Ma lähen igal esmaspäeval tööle košmaarse hirmutundega: mida ma olen teinud valesti, halvasti, tegemata jätnud?” rääkis ta. Huvijuht ütles, et direktor oli ähvardanud teda palga äravõtmisega, kui ta teise õpetaja kaitseks välja astub.

Hulk kolleege direktori poolel. Neli aastat koolis töötanud Metsal on kolleegide hulgas ka toetajaid. “Mina saan koostööd teha, ei saa öelda, et ta mulle liiga oleks teinud,” kinnitas laulmisõpetaja Liivi Arro, kes hindas direktorit tubliks majandusinimeseks.

Inglise keele õpetaja Helen Teinfeldti väitel on direktor küll järsu ütlemisega ja range, kuid õiglane.

“Kange iseloomuga. Vahel on ta äge, sõltub tujust. Talle meeldib silma paista,” iseloomustas direktorit anonüümsust palunud üheksanda klassi neiu. Tema sõnul lapsed küll kardavad direktorit, aga saavad järele mõeldes aru, et tollel oli õigus. “Juhti peabki kartma, siis teda austatakse,” leidis ta.