Vaatajaskonna hulka on arvestatud need 12-74-aastased Eesti elanikud, kes jälgisid 25. mail lauluvõistlust Eesti Televisiooni (ETV) ja ORT-i vahendusel.

Emori projektijuhi Külli Esko sõnul on Eurovisioon juba varem kujunenud Eestis nii oluliseks meediasündmuseks, et lisavaatajaid ürituse Eestis toimumine televiisorite ette enam ei toonud.

Eestlastest vaatas enam kui 500 inimest hõlmanud vaadatavusuuringu andmeil Eurovisiooni 52 protsenti, mitte-eestlastest 43 protsenti. Erinevad vanusegrupid olid vaatajate hulgas esindatud enam-vähem samaväärselt, keskmisest vähem oli vaatajaid alla 20-aastaste seas.

Lisaks otseülekandele vaatas pühapäevast kordussaadet ETV-st 159 000 Eesti inimest.

Võrreldes teiste lauluvõistlusel osalenud riikidega, oli saate reiting Eestis loomulikult kõige kõrgem, nentis Emor.

Eurovisiooni lauluvõistluse lõppkontserdi ülekannet Tallinnast vaatas kokku 166 miljonit inimest. Kõige suurem oli välisriikidest Eurovisiooni lauluvõistluse vastu huvi Taanis, kus hinnanguliselt jälgis ülekannet 40,4 protsenti teleauditooriumist ehk 2,1 miljonit inimest.

Peale Eurovisiooni kahe viimase aasta ülekannete on Eestis enam vaadatud ülekanne Andrus Veerpalu ja Jaak Mae talvine medalisõit olümpial tänavu veebruaris, mis kogus ETV vahendusel 434 000 vaatajat.

President Arnold Rüütli uusaastatervitust jälgis 388 000 inimest. BNS