Esmaspäevast reklaami minetanud Eesti Televisiooni programmidirektori Salme Rannu sõnul seisneb ETV sügisene programmiuuendus eelkõige keskendumises kõrgharitud nõudliku vaataja soovidele. “Kuna nõudlikule täiskasvanule on kallis toota, siis alustame lastest,” ütles ta.

ETV pole enam konkurent. Kanal 2 programmidirektor Olle Mirme nentis, et pärast ETV kontseptsioonimuutust ei arvesta Kanal 2 tema kui otsese konkurendiga. Mirme hinnangul hakkab ETV programm selgelt kommertskanalitest eristuma.

Kanal 2 eesmärk on pakkuda võimalikult mitmekesist meelelahutust. “Eesti väiksust arvestades ei saa ühelegi sihtrühmale selga keerata,” ütles ta.

TV3 on teatanud, et pärast ETV reklaamivabaks muutumist sobib üle 50-aastastele mõeldud reklaam Kanal 2 vaatajaile, 12-49-aastatele suunatud reklaam TV3 jälgijatele.

Novembris läheb eetrisse viimane osa Reet Linna juhitud laulusaatest ”Laulge kaasa”.

Seebiseriaalide näitamise lõpetanud ETV pakub sügisest uut meediakriitika saadet, mille võimalike tegijatena on mainitud Tartu Ülikooli ajakirjandustudengeid. Samuti on kavas filosoofiaseminar ”Vita brevis”, kaks saatesarja noortele, saatesari tervisest ning mitmesuguseid debatisaated. Alles jäävad pooldokumentaalne sari ”Õnne 13” ja ”Pealtnägija”.

TV3 tuleva hooaja suuremad projektid hõlmavad peamiselt suuri telemänge. Suurbritannia formaadist “Kes tahab saada miljonäriks?” loodetakse üht hooaja hitti. Telemängud ”Robinsonid Malaisias” ning ”Farm Hiiumaal” viivad osalejad eemale igapäevasest elust. Tänavuaastased robinsonid peavad üles näitama suuremat füüsilist võimekust, farmielanikud suutlikkust elada 140 aasta taguses reaalsuses.

”Kahvli” asemel tuleb uus klassikalisema suunaga talk-show. ”A4” ja ”Kaunis kaunimaks” jätkavad samade saatejuhtidega, samuti sarjad ”X-failid”, ”Ally McBeal”, ”Seks ja linn”, ”Felicity” ning ”Kuritöö ja karistus”.

”Reisile sinuga” lõpeb. Kuigi Kanal 2 programmijuht Olle Mirme ei tahtnud keset aktiivset programmihanke võistlust TV3-ga veel kõiki uue hooaja plaane avaldada, ütles ta, et kindlasti ei saa sügisest vaadata legendaarset reisisaadet ”Reisile sinuga” ning komöödiasarja “Me saame hakkama”. Tuuli Roosma lõpetab saatega “…ja jumal lõi naise” ja hakkab tegema uut stuudio-show´d ”Mamma-mia!”.

Kanal 2 toob ekraanile uue kodumaise sarja ”Haiglalood”, mis räägib sünnitushaiglast. Seriaalid ”Soledad” ja ”Armastuse hind” lõpevad novembris. Reisisari ”Rolling Estonians” on Kanal 2 hooaja tõmbenumber.