“Meil ülikoolis sisseastumiseksameid sel aastal ei olegi - võtame vastu riigieksamite tulemuste alusel,” selgitas ülikooli vastuvõtu- ja üliõpilastalituse juhataja Aime Piht.

##Pihti sõnul on sel aastal tudengite hulgas endiselt kõige nõutavamad majandus- ja halduserialad.

Kokku võtab ülikool dokumente vastu 1130 riigieelarvelisele kohale, bakalaureuseõppesse 21, inseneriõppesse 3 ja rakenduskõrgharidus õppesse 7 erialale. Sel aastal alustab TTÜ-s tööd ka kaks uut teaduskonda: matemaatika-loodusteaduskond ning keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskond.

Eelmisel aastal laekus TTÜ vastuvõtukomisjonile 2839 avaldust 1020 riigieelarvelisele kohale. Kõige populaarsemateks erialadeks olid rahvamajandus, ärikorraldus ja logistika.

PEDAS ALGAVAD TÄNA EKSAMID. Tallinna Pedagoogikaülikoolis (TPÜ) olid tavapäraselt populaarsemad sotsiaal- ja humanitaarteadused, kõige enam soovis huvilisi õppida sotsioloogiat, kus 10 riigieelarvelisele kohale esitati 403 avaldust. Järgnesid idamaade filosoofia ja audiovisuaalne meedia.

TPÜ-s lõppes sisseastumisdokumentide vastuvõtt eelmisel nädalal, kuid kuni järgmise nädala alguseni on võimalik dokumente esitada töötavatel õpetajatel, kes soovivad õpinguid jätkata.

Sel aastal esitati TPÜ bakalaureuseõppesse 513 riigieelarvelisele kohale 5970 avaldust. Sisseastumiseksamid algavad täna ning lõppevad 16. juulil.

“Meil on kahel kolmandikul erialadest lisaks riigieksamitele ka sisseastumiseksamid,” ütles ülikooli õppeosakonna peaspetsialist Aili Aben.

Kokku õpetatakse pedagoogikaülikoolis tänavu 42 eriala.

Selle aasta õnnelikud rebased leiavad oma nime vastuvõetute nimekirjast järgmise nädala lõpuks.

TARTUS POPULAARSEIM TURISM. Reedel lõppes vastuvõtt Tartu Ülikooli nendele erialadele, kuhu kandideerimiseks tuleb ülikooli juures lisaeksameid teha. Kokku esitati 546-le riigieelarvelisele kohale 3582 avaldust. Populaarseimaks osutus Pärnu kolledĻi turismi ja hotelliettevõtluse eriala, kus ühele kohale kandideeris üle 18 inimese. Turismile järgnesid psühholoogia ja sotsioloogia. Erialadele, kuhu kandideeritakse ainult riigieksamite tulemuste põhjal, saab avaldusi esitada veel kuni 17. juulini. Riigieelarvelistele õppekohtadele vastuvõetute nimekirjad ja paremusjärjestus pannakse välja ülikooli peahoone fuajees ja interneti koduleheküljel 24. juuliks.

Vaata ka: