Arvestades tänapäeva üliõpilase vajadusi kiireks mobiilseks juurdepääsuks internetti, on kogu projekt planeeritud varuga. Kuna e-koolituse maht kasvab kõikjal, tahab tehnikaülikool teha oma tudengitele e-õppe kättesaadavaks ka ülikooli ruumides.

Traadita internetühendus on uus ja kaasaegne osa TTÜ infrastruktuurist, mille arendamisega pidevalt tegeldakse. Uus ühendus jälgib wifi standardeid ja ühenduse loob telekommunikatsioonioperaator Uninet.

“Arvan, et traadita interneti võimalused on täna alles avastamisel, kuna tehnoloogia on laiemale kasutajaskonnale veel üsna uus. Ootan huviga neid uusi kasutusviise ja võimalusi, mis tehnikaülikoolis ellu kutsutakse,” ütles Tehnikaülikooli infojuht Gunnar Valge.

Ühenduse saamiseks on vaja vaid süle- või pihuarvutit ning traadita võrgukaarti.

Unineti turundusdirektori Hardi Kinnase sõnul on Uninet olnud üks pioneeridest traadita interneti levikul ning kavatseb seda olla ka edaspidi. “Üliõpilased, eriti just tehnikaülikoolis õppivad, peaksid olema tulevikus need, kes aitavad edasi viia ka Eesti tehnoloogilist arengut,” lisab Kinnas. EPL Online